• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najzanimljivija prenoćišta: Pod vodom, pod zemljom ili pak u Boingu 747?

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovakvo noćenje će doprineti vašem turističkom iskustvu

  • 1
Zanimljivi hoteli Foto: Conrad Hotels and Resorts / Ferrari / Profimedia

Sigurno je svima želja da barem jednom prenoće u nekom interesantnom smeštaju. Kako se broj takvih mesta gotovo udvostručio u proteklih nekoliko godina, sada su se i naši izbori vrlo proširili. Mnogi vlasnici ugostiteljskih objekata shvatili su da im je ovo jedan od načina da namame goste, pa su iz tih razloga rešili da ispolje svoju kreativu i to nazovu luksuzom.

No, ukoliko ste u potrazi za zanimljivim prenoćištima, neki od ovih nesvakidašnjih hotela mogu biti vaša inspiracija.

1. Podvodni hotel 

Podvodni hotel na Maldivima je već nekoliko godina iskustvo kom teže mnogi turisti. Sobe se nalaze, naravno, pod vodom, a zidove čine akvarijumska stakla, kroz koja možete posmatrati predivan svet ispod površine tirkizne vode.

2. Balon-šator 

Zanimljivi hoteli Foto: Seaside Finolhu / Ferrari / Profimedia

Ne samo da su Maldivi većini putovanje iz snova, već sada nude i još jedno, pomalo čudno iskustvo. Naime, nalazi se na ostrvu Finolhu i nazivaju ga  "Beach Bubble".  Iako deluje kao one lopte za bazene u akva-parkovima, koji su odlična zabava za decu i one koji vole da "trče po vodi". Ovaj balon stoji čvrsto i nudi vam spavanje pod vedrim nebom i pogledom na tirkiznu vodu.

3. "Šišarka"

Zanimljivi hoteli Foto: Alissa Kolom / 02 Treehouse / Ferrari / Profimedia

Kućice na drvetu - odmalena nema onog ko ih nije želeo u svom dvorištu. Ali, ovakvu kućicu još uvek niste videli. Nalazi se u Kaliforniji u mestu Boni Dun i to tačno u krošnjama visokih stabala borovine. Izgleda kao šišarka, naprvljena od solarnih ploča, a u unutra ima mesta za dve osobe. Ako se pitate kako do toaleta, merdevinama se spustite do sprata gde se nalazi toalet i terasa.

4. Boing 747

Zanimljivi hoteli Foto: Geometrium Studio / Ferrari / Profimedia

Ljubitelji aviona će "odlepiti" za ovim. Na Baliju se nalazi "penzionisani" gigant Boing 747, koji je pretvoren u luksuznu vilu. U avionu vas očekuju dve spavaće sobe, ali i bazen.

5. "Hobit" kućica

Zanimljivi hoteli Foto: Mediadrumimages/HostUnusual / Media Drum World / Profimedia

U Holandiji, možete posetiti selo "Hobita", nalik iz popularne serije. Ukopani pansioni u zemlji, biće pravi novi doživljaj i to od samog početka - od trenutka kada uđete kroz okrugla drvena vrata.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Festival "Vitezovi i legende" premestio nas je u srednji vek

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari