• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neke od atrakcija "Velike jabuke“ uključuju i let helikopterom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogo toga Njujork ima što se smatra jedinstvenim

  • 0
Kip slobode napunio 132 godine! Foto: Wikipedia

Izuzev krilatice „Velika jabuka“, Njujork prati i ona da je „Grad koji nikada ne spava“. U tom i takvom gradu je i očekivano da se turistima nude, u najmanju ruku nesvakidašnje atrakcije.

Među njima se let helikopterom iznad Njujorka definitivno svrstava u posebno zanimljive.

Mališane koji posećuju ovaj američki grad vrlo često oduševljava i „Legoland“, dok vožnje na atrakcijama ovog tematskog parka čine da doživljaj bude potpun.

Na pet spratova, na Tajms skveru postoji i Muzej voštanih figura madam Tiso. Iako se slični muzeji nalaze i u drugim gradovima širom sveta, njujorškom ne može nijedan da parira, ističe „Timeout“. Ono što se izdvaja kao posebna atrakcija svakako je i mogućnost da svaki posetilac dobije i voštanu skulpturu svoje ruke, koja će ga sigurno sećati na posetu ovoj njujorškoj atrakciji.

SAD, USA, Njujork Foto: Telegraf rs

Jedinstvena opservatorija

Mnogo toga Njujork ima što se smatra jedinstvenim, čemu svedoči i opservatorija „One World“. Između stotog i 102. sprata najviše zrade u tom delu sveta nalazi se, po mnogo čemu jedinstvena opservatorija.

Da sve bude još zanimljivije, posetiocima se najpre nudi interaktivni doživljaj, budući da su liftovi opremljeni i ekranima. Tako dok putuju do odredišta imaju priliku da se upoznaju sa istorijom samog zdanja i da vide snimak grada.

Onog momenta kada stignu na željeni sprat, pred njima puca pogled na Njujork. Koji retko koga ostavlja ravnodušnim.

Njujork Medison Foto: Profimedia

Malo ostrvo Njujorka

Budući da je reč o jednom od najvećih, ali i najmnogoljudnijih američkih gradova, te o značajnom centru u svakom smislu, to jednostavno nije moguće nabrojati sve atrakcije Njujorka.

Ipak, jedna od najmlađih među njima je svakako Malo ostrvo (engl. Little island).

Za posete je ova njujorška atrakcija otvorena tek nedavno, maja meseca 2021. godine i od tada do danas privlači veliki broj posetilaca.

Okarakterisano kao „plutajuće“ zelenilo Menhetna, ovo ostrvo je prekriveno bujnim zelenilom i zanimljivim rastinjem, a za posete je otvoreno od šest popodne do jedan sat posle ponoći po lokalnom vremenu.

Izuzev uživanja u obilju zelenila, ovde je moguće uživati i u nekom od ugostiteljskih objekata. Posebno tokom letnjih meseci je Malo ostrvo domaćin brojnim zanimljivim događajima.

Iako je ulazak besplatan, očekuje se da oni koji žele da posete ovu njujoršku atrakciju u periodu od podneva pa do momenta zatvaranja, prethodno izvrše rezervaciju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zgrada Ujedinjenih nacija u Njujorku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja