• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Festival "kraljice cveća" sutra u Lipolistu: Pitomo mesto ispod Cera domaćin jedinstvenog događaja

D. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gosti festivala će fijakerima obilaziti rasadnike i uživati u opojnim mirisima ruža

  • 0
ruže, cveće, festival cveća, Lipolist Foto: Privatna arhiva

Selo Lipolist u okolini Šapca nosi epitet najmirisnijeg na planeti. Da je zaista tako može da potvrdi svako kada u junu svrati u pitomo mesto ispod Cera i oseti jedinstveno ukrštanje mirisa hiljadu lipa i više od milion ruža iz rasadnika u kojima se proizvode sadnice "kraljice cveća".

Selo je dobilo ime po lipama, kojih ima oko hiljadu, a u svetu su ga proslavili ružari koji se decenijama bave proizvodnjom sadnica koje prodaju na tržištu u regionu i širom Evrope.

- Mi proizvedemo sadnice koje se prodaju upakovane, a u junu gosti našeg sela mogu da vide ruže u cvatu. Zbog toga smo pokrenuli festival koji posećuju naši kupci, ostali proizvođači iz cele Srbije i regiona i svi ljubitelji ruža - objasnili su domaćini iz Lipolista.

Sutra će gosti festivala "Ruže Lipolista" fijakerima obilaziti rasadnike i uživati u opojnim mirisima ucvetalih ruža, a u centru sela na velikoj izložbi predstaviće se proizvođači ruža iz ovog mesta i regiona, kao i proizvođači četinara i ostalog cveća.

- Svi se potrude da maštovito urede svoje štandove, a više hiljada cvetova se upotrebi za izradu aranžmana kojima će se predstaviti posetiocima festivala. Po tradiciji izabraćemo najlepši štand i aranžman od ruža - istakli su organizatori.

Uz živopisne i mirisne cvetne aranžmane goste festivala očekuje zanimljiv i tradicijom ovog kraja inspirisan zabavni program.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovaj trik znaju samo najiskusniji baštovani: Jednostavno razmnožavanje ruža uz pomoć meda i krompira

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja