• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jezero koje okružuju fantastični planinski vrhovi čini Lucern posebno romantičnim

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odlično očuvano staro jezgro daje Lucernu posebnu dozu šmeka. Ništa manje, doduše nije važan podatak da oko jezera Lucern postoji i lepo uređena pešačka staza, što samo upotpunjuje boravak u ovom gradu

  • 0
Lucern, Švajcarska Foto: Pixabay/werni

Iako je ranije Lucern bio tek selo, čiji su se stanovnici uglavnom bavili ribarenjem, danas je ovaj švajcarski gradić prepoznat ne samo kao značajna turistička destinacija, već i kao destinacija koja je vrlo atraktivna.

I to posebno za romantične duše.

Budući da se nalazi na oko sat vremena vožnje od Ciriha, smatra se prilično lako dostupnom lokacijom za turiste iz celog sveta.

Odlično očuvano staro jezgro daje Lucernu posebnu dozu šmeka. Ništa manje, doduše nije važan podatak da oko jezera Lucern postoji i lepo uređena pešačka staza, što samo upotpunjuje boravak u ovom gradu.

Lucern, Švajcarska Foto: Pixabay/bea61

Jezero kao simbol Lucerna

Zbog pejzaža koji ga okružuje, oličenog najpre u planinama Rigi i Pilatus, jezero Lucern sa razlogom važi za simbol grada.

Tim pre što su njegove obale u pojedinim delovima prilično duboko usečene u planine, što posetiocima pruža mogućnost da uživaju u gotovo nestvarno lepom pogledu prema fantastičnim planinskim vrhovima, navodi „Magicswitzerland“.

Ako se tome doda i podatak da postoji mogućnost krstrenja po jezeru, jasno je zbog čega je u pitanju aktivnost u kojoj mnogi turisti rado uživaju.

Takođe, ljubitelji pešačenja i prirode se često odlučuju i za izlete do obližnjih planina.

Staro jezgro grada

Po površini ne naročito veliki, Lucern se najlakše može obići pešice. Mnoge, odlično očuvane građevine, koje su ukrašene muralima, čine da turisti taj deo grada doživljavaju kao svojevrsnu galeriju pod vedrim nebom.

Izrađen od drveta i prekriven, most u starom delu grada važi za najstariji evropski most takve vrste, što ga svrstava u najpoznatije atrakcije grada, u koje takođe spada i Vodotoranj.

Uz brojne, vrlo zanimljive građevine i lokacije, sa kojih se pruža fantastičan pogled prema jezeru Lucern, u ovom švajcarskom gradu postoji i Muzej saobraćaja. Sem eksponata koji svedoče o razvoju drumskog i železničkog saobraćaja, muzejsku zbirku čine i eksponati koji se odnose na ostale vrste saobraćaja, što ga svrstava u najveće muzeje takve vrste na evropskom tlu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dobrodošli na jezero Moraine: Priroda u punom sjaju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja