• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova atrakcija na crnogorskom primorju: Brodska linija od Budve do Dubrovnika 2 puta dnevno, karta 69 evra

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brod Antonija koji je isplovio danas dug je 32 metra i može da primi 242 putnika

  • 0

Danas je u prestonici crnogorskog turizma ispisana istorija, jer je po prvi put krenula nova brodska linija na relaciji Budva – Dubrovnik. Brod Antonija koji je isplovio danas dug je 32 metra i može da primi 242 putnika, a ova linija biće organizovana dva puta na dan. Cena karte u jednom smjeru je 55 evra dok povratna dnevna košta 69 evra.

- Ovo je zaista fenomenalno, do Dubrovnika smo za oko dva sata, a inače bi to putovanje uz gužvu na putevima i na granici trajalo mnogo duže. Pritom, nema vrućine, na otvorenom ste moru. Zaista fenomenalno - rekao je Rastko Sekulović koji je danas bio jedan od prvih putnika.

Da je ova linija jedan od veoma značajnih infrastruktirnih projekata, koji će Crnu Goru dodatno povezati sa Evropskom unijom potvrđuje i ministar saobraćaja Filip Radulović.

- Ovu liniju najavili smo još u jauaru mesecu, ali niko nam tada nije verovao. Ovim smo pokazali da ono što obećamo, zaista i ispunimo. Ovo je jako važan projekat i zahvaljujem svim saradnicima koji su pomogli da se on realizuje. Ovo će rasteretiti u velikoj meri drumski saobraćaj do Dubrovnika, preko Herceg Novog jer se na granici čekalo i po nekoliko sati - rekao je Radulović.

Ministar je najavio i druge slične, takođe velike projekte, a 9. jula planira se otvaranje linije Bar – Ankona.

- To će takođe biti od ogromnog značaja, takođe radimo na tender za izgradnju mosta na Šćepan Polju koji će Crnu Goru brže i lakše povezati sa BiH, a u planu je i izgradnja zajedničke železničke stanice sa Srbijom, poručuje Radulović.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dubrovnik stari grad

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja