• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Često se plaže u ovom letovalištu karakterišu kao najlepše u zemlji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neke od najlepših plaža u Tunisu nalaze se u Hamametu i njegovoj okolini. Osim po tome, ovo letovalište poznato je i po bogatom noćnom životu

  • 0
Hamamet, Tunis, letovanje Foto: Pixabay/jorisamonen

Uz plaže prekrivene belim peskom i poznate po kristalno čistoj vodi, Hamamet nudi i mnoge sportske aktivnosti, ali i vrlo zanimljive lokacije, koje svedoče o istoriji ovog tunižanskog grada. Jedrenje, parasejling, ronjenje i krstarenja, tek su neke od aktivnosti koje su na raspolaganju turistima prilikom posete ovom letovalištu.

Neke od najlepših plaža u Tunisu nalaze se u Hamametu i njegovoj okolini. Osim po tome, ovo letovalište poznato je i po bogatom noćnom životu.

I upravo zato ga prati krilatica „tunižanski Sent Trope“, ističe „Worldtravelguide“.

Hamamet, Tunis, letovanje Foto: Pixabay/luidmilakot

Plaže u Hamametu

Iako i u centralnom delu letovališta, na području Hamametskog zaliva postoje odlične plaže, posebno se izdvajaju one u Jasmin Hamametu, luksuznijem delu letovališta, udaljenom oko deset kilometara od centra. Mnogi poznati hotelski lanci upravo tu imaju svoje objekte.

Hamamet, Tunis, letovanje Foto: Pixabay/jorisamonen

Podno srednjovekovne tvrđave, severno od letovališta, nalazi se i plaža Kelibija, za koju „Tunisiatourism“ navodi da se nalazi na poluostrvu Kejp Bon i da je mirnija. Tu je i plaža Haouaria.

Kulturno-istorijske atrakcije grada

Jedna od poznatijih takozvanih medina, odnosno nekadašnjih gradova u Tunisu, nalazi se i u Hamametu. Slobodno se može reći da ovaj lavirint uskih uličica, u kojima se nalaze brojne prodavnice različite robe, predstavlja neverovatan spoj tradicionalnog i modernog. I upravo zato i privlači pažnju turista.

Hamamet, Tunis, letovanje Foto: Pixabay/luidmilakot

Na području medine u Hamametu se nalazi i Međunarodni kulturni centar, u kome se organizuju koncerti i izložbe, kao i neveliki Muzej foklora.

Medina novijeg datuma postoji i u Jasmin Hamametu, a u njoj preovlađuju prodavnice suvenira i različitih rukotovrina koje izrađuje lokalno stanovništvo.

Hamamet, Tunis, letovanje Foto: Pixabay/jorisamonen

Tematski park „Medina Mediterranea“, kao i zabavni park „Carthage Land“ takođe postoje u ovom letovalištu i idealni su za porodične izlete.

Prilikom letovanja u Hamametu ne bi trebalo propustiti ni obilazak bedema gradske tvrđave. Ono što opčinjava mnoge turiste je, bez sumnje pogled na grad i more koji se odatle pruža.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčko ostrvo Tinos kao savršena destinacija za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja