• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi Diznijev brod za 4.000 putnika će isplovljavati na krstarenje iz Tokija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da će novi brod, čije ime nije saopšteno, nekoliko godina nakon pokretanja plovidbe donositi godišnji prihod od 100 milijardi japanskih jena, odnosno oko 621 milion dolara

  • 0
Disney Dream' ship Diznijev brod Dizni brod Foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Kompanija Volt Dizni objavila je danas da će njen novi brod kapaciteta 4.000 putnika isplovljavati na krstarenje iz Tokija počev od fiskalne 2028. godine koja za ovu firmu počinje u oktobru 2027.

Očekuje se da će novi brod, čije ime nije saopšteno, nekoliko godina nakon pokretanja plovidbe donositi godišnji prihod od 100 milijardi japanskih jena, odnosno oko 621 milion dolara, saopštio je operater Diznilenda u Tokiju, firma Orijental lend kompani (OLC).

Dizni trenutno ima pet brodova za krstarenje koji su u funkciji, a pored novog broda u Tokiju planira da pokrene još tri linije, od kojih će jedna krenuti iz Singapura u 2025.

Analitičar Džon Hodulik smatra da prihodi od Diznijevih krstarenja u budućnosti mogu da nadoknade bilo kakav eventualni pad poslovanja u Diznijevim tematskim parkovima, prenosi Rojters.

Cela industrija krstarenja i plovidbi se trenutno oporavlja od pandemije virusa korona i beleži značajan rast, a udruženje Kriz lajns (Cruise Lines) očekuje da će broj putnika na kruzerima ove godine dostići 34,7 miliona, što predstavlja povećanje za 17 odsto u odnosu na 2019.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zakasnili su na kruzer, a onda ih je posada pošteno počastila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja