• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćuprija spremna za 15. “Crevarijadu”

Vreme čitanja: oko 1 min.

"U početku, Crevarijada je menjala datum održavanja, lokaciju, pa čak i koncept, da bi danas postala pravi nacionalni brend prepoznatljiv na tržištu"

  • 1
Crevarijada Foto: Turistička organizacija Ćuprija

Ćuprija će 28. jula ponovo postati centar okupljanja gurmana iz cele Srbije i regiona na čuvenoj "Crevarijadi", koja će se održati u Moravskom parku. Manifestacija počinje u 10.00 časova, a prema najavama Turističke organizacije Ćuprije, ovogodišnja Crevarijada biće najmasovnija do sada, sa bogatim muzičkim i kulturnim programom.

- Od 2006. godine, kada je održana prva manifestacija, Crevarijadom je prodefilovalo na stotine takmičara, folkloraša, izlagača i najeminentnijih estradnih umetnika. Desetine hiljada posetilaca dolazilo je u Ćupriju kako bi probali crevca na žaru i uživali pored Velike Morave. U početku, Crevarijada je menjala datum održavanja, lokaciju, pa čak i koncept, da bi danas postala pravi nacionalni brend prepoznatljiv na tržištu - ističu iz Turističke organizacije opštine Ćuprija.

Svim ekipama koje će se takmičiti u pripremanju hrane biće dodeljene zahvalnice, dok najbolje roštiljdžije očekuju vredne nagrade. Proglašenje pobednika u spremanju specijaliteta od crevaca planirano je za 20.00 časova.

Direktorka Turističke organizacije, Jelena Petrović, pozvala je sve ljubitelje dobre hrane i zabave da posete Ćupriju 28. jula i uživaju u kvalitetnoj narodnoj muzici i specijalitetima sa roštilja.

- Očekujemo da će ovogodišnja Crevarijada nadmašiti sve prethodne, kako po broju posetilaca tako i po kvalitetu programa - poručila je Petrovićeva.

(Ona.rs /A.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Gastrofest u Brankovini čuva tajne pripreme najboljih jela iz kotlića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Maja Mila

    16. jul 2024. | 06:33

    Hoće, dali su 8 mio dinara iz budžeta. A, to što im radnici u opštini 3 meseca ne primaju doprinose i ne mogu da se leče, koga briga, niko ne objavljuje.

    Podelite komentar