• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Minhenu se otvara prva pivska bašta bez alkohola: Meštanima doma Oktoberfesta dojadilo opijanje u javnosti

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prosečna konzumacija piva po glavi stanovnika je 88 litara godišnje, tako da je Nemačka sada iza svojih suseda Češke, Austrije i Poljske

  • 0
Oktoberfest Foto: Tanjug/AP

Minhen, dom svetski poznatog festivala piva Oktoberfest, otvoriće sutra svoj prvi Biergarten (pivsku baštu) u kojoj se neće služiti alkohol, u nastojanju da suzbije njegovo prekomerno konzumiranje na javnim mestima.

Bašta Die Null (Nula) u blizini glavne železničke stanice u prestonici Bavarske služiće svojim posetiocima isključivo bezalkoholna pića - bezalkoholne napitke, sokove, vodu i bezalkoholna piva u pokušaju da se oslobode lošeg imidža, preneo je Gardijan.

Vlasnici obližnjih restorana, hotela i radnici u kulturnim objektima, koji će zajedno voditi ovu pivsku baštu, dugo su se žalili na turiste koji izlaze iz vozova i piju prekomerno zajedno sa lokalnim stanovništvom u skladu sa globalnim imidžom Minhena kao raja za pivopije.

Gostima u objektu na otvorenom biće dozvoljeno da ponesu svoju hranu, a biće organizovana i besplatna zabava uživo koja će podrazumevati koncerte bendova, horova i solo umetnika, kao i DJ plesne večeri i žurke za mlade.

Cilj Minhena je da ovo područje bude "nadograđeno i ponovo u centru pažnje društva", saopštila je gradska uprava, dok konzumacija piva nastavlja da opada u Nemačkoj.

Bašta Die Null, koji će otvoriti gradonačelnik Minhena Diter Rajter, radiće do 15. septembra, nešto manje od nedelju dana pre početka Oktoberfesta.

Konzumacija piva u Nemačkoj opada od 1990-ih.

Prosečna konzumacija piva po glavi stanovnika je 88 litara godišnje, tako da je Nemačka sada iza svojih suseda Češke, Austrije i Poljske.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Minhen je stao. Svi su krenuli ka jednom mestu, počeo je - Oktoberfest!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja