• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ostavila sam sve da bih živela u autobusu sa mužem i četiri psa: Prodaju hranu da prežive, ali se ne žale

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dosadio im je uobičajeni život i posao od 9 do 17

  • 0
autobus, školski autobus, kamp Foto: Shutterstock

Da nas stil život nekad pritiska i steže, to nije ništa novo. Nekad nam je toliko teško i neizdrživo da poželimo da pobegnemo od obaveza, života i svega oko nas. E pa upravo nešto slično tome je uradila Peni Đorđević (49).

Ona se odrekla svog života i rada od 9 do 17 časova i otišla da živi u školskom autobusu sa mužem Pitom i četiri psa. Ovaj par sada živi nomadskim načinom života putujući po Australiji i obavljajući sezonske poslove.

Kako je počela njihova avantura?

Sve je počelo pre osam godina, kada su postali siti svakodnevice i naprasno odlučili da napuste poslove, prodaju svu imovinu i započnu jednu nomadsku avanturu. Počeli su da žive u manjem autobusu kojem su čak dali i ime - Bili.

- Želeli smo promenu, prodali smo sve, kuću, nameštaj i napustili smo dotašnji stil života. Kupili smo autobus, dali mi naš pečat umetničkim delima i napravili dom - rekla je Peni, poreklom iz Kvislenda.

Oni su reciklirali neke materijali, uložili malo novca u njegov izgled, ali su na kraju dobili željeni rezultat. Zidovi su obloženi šperpločom iz transportnih kontejnera, a nameštaj su uspeli da naprave od polovnih delova. Iako kažu da postoje nedostaci u ovom načinu življenja poput skladištenja stvari, sve je manje-više izvodljivo, piše "Metro".

- Fali nam frižider normalne veličine kao i jača klima tokom jakog australijskog leta. Isto tako nam treba zamrzivač koji nemamo ali i veliki TV na koji smo navikli da gledamo filmove. Gledanje preko telefona ili tableta nije isti doživljaj - iskrena je Peni.

Osim toga, Peni navodi da im je ipak najveći problem odlazak u toalet. Kada je leto, to je ok, ali kada je zima, kiša i slično, odlazak u toalet koji je spoljni, zna da bude problematično. Ipak, i pored svih vrlina i mana, Peni ne bi menjala sadašnji način života.

Posle pet godina putovanja, kupili su parcelu u Kvislendu gde su se nastanili i nastavili da žive u autobusu dužine 12 metara.

Izdržavaju se tako što rade sezonske poslove, kao i one koji podrazumevaju rad na farmi, ali i poseduju kombi sa hranom koji voze na lokalne pijace i festivale.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Voskarka Irena Nuhanović o svojim svećama koje izgledaju i mirišu kao najslađi kolači

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja