• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana prva Fijakerijada u Putinicima: Posetioci su imali priliku da posmatraju zanimljivu veštinu

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi su zainteresovani, a ovo može postati prepoznatljiva manifestacija za selo

  • 0

Članovi Konjičkog kluba "Kaprijola" organizovali su prvu Fijakerijadu u Putinicima. Takmičari u preciznom upravljanju dvoprezima i četvoroprezima pristigli su iz različitih delova Srbije.

Učesnici manifestacije su došli ne samo iz Srema i Vojvodine, već iz cele Srbije, sa namerom da sa svojim konjima postignu što bolji rezultat.

Konjički klub Kaprijola osnovan je prošle godine, a već u ovoj godini je uspeo u nameri da vrati Fijakerijadu u Putince nakon nekoliko godina pauze, kako ističe predsednik kluba, Daniel Ivošević.

- Putinci već nekoliko godina doživljavaju uspon u kulturno-umetničkom životu, a Fijakerijada može da postane prepoznatljiva manifestacija za selo - ističe Branko Mandić, predsednik Saveta Mesne zajednice Putinci.

U Sremu su konji oduvek bili značajni za domaćinstvo, a posle decenija u kojima su nestajali, poslednjih godina se vraćaju u sremske kuće zahvaljujući ljubiteljima konjičkog sporta, kako je rekao na otvaranju Stevan Kovačević.

Uvertira pred takmičenje vozača u preciznom upravljanju dvoprezima i četvoroprezima bili su nastupi mladih članova kulturno-umetničkih društava iz Putinca i Vognja i uručenje nagrada prijateljima kluba.

Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, piše "Rtv.rs".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Gastrofest u Brankovini čuva tajne pripreme najboljih jela iz kotlića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja