• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svaka karipska destinacija nudi nešto posebno, ako je posetite u pravo vreme

Vreme čitanja: oko 2 min.

I mada je na ovim ostrvama uživanje gotovo zagarantovano, najbolje je posetiti ih u određeno doba godine

  • 0
Ostrvo Barbados, Karibi Foto: Pixabay/publicdomainpictures

Sa više od čak sedam stotina ostrva, poznatih po fantastičnim plažama, karipske destinacije rado posećuju turisti iz celog sveta.

I mada je na ovim ostrvama uživanje gotovo zagarantovano, najbolje je posetiti ih u određeno doba godine.

- Ne postoji pristup ovim destinacijama koji bi odgovarao svima - rekao je za “Travelandleisure” Stiven Benet, suosnivač kompanije “Uncommon Caribbean” i stručnjak za karipske destinacije.

Jednostavno, period od januara do maja generalno se smatra visokom sezonom, dok je niska sezona u periodu između avgusta i meseca oktobra, što sve može varirati od destinacije do destinacije.

Kajmanska ostrva, Karibi Foto: Pixabay/koolkisses07

Karibi bez gužve

Na većini karipskih ostrva se organizuju i godišnje karnevalske proslave, pa turisti koji baš i ne žele da iskuse gužve na ovim destinacijama, svakako treba da izbegavaju to vreme. Iako se datumi ovih manifestacija mogu razlikovati za svako ostrvo, generalno govoreći, najčešće se odvijaju tokom februara i marta, odnosno jula i avgusta.

Treba takođe obratiti pažnju i na sezonu uragana, koja je mahom tokom leta i jeseni na evropskom tlu. Benet ističe da za ljubitelje mirnijeg odmora dobra opcija može biti da neku od karipskim destinacija posete pred kraj leta, odnosno na samom početku jeseni.

Ostrvo Dominika, Karibi Foto: Pixabay/botosgy

Vreme za najpovoljnija putovanja

Nekako očekivano, u toku sezone uragana se mogu pronađi aranžmani za Karibe koji su najpovoljniji, ali treba imati u vidu i vremenske prilike koje su prisutne u tom periodu i koje u velikoj meri mogu imati uticaja i na kvalitet odmora.

- Najidealniji period za turiste koji žele povoljnu ponudu aranžmana je početkom godine, odnosno od početka januara do početka narednog meseca - istakao je Benet.

Poluostrvo Samana, Karibi Foto: Shutterstock

Najgore vreme za posetu Karibima

Možda zvuči preterano reći da postoji najgore vreme za posetu destinacijama, koje se neretko svrstavaju u najlepše na svetu. Ali kada se uzmu u obzir vremenske prilike tokom sezone uragana, jasno je zbog čega se baš taj period smatra najgorim za posetu ovim ostrvima.

Međutim, treba uzeti u obzir i to da sezona uragana, odnosno nepovoljne vremenske prilike mogu biti u različito vreme na svakom ostrvu, pa svakako i to treba uzeti u obzir. Ipak, ljubitelji karipskih destinacija će, vrlo verovatno reći da jednostavno ne postoji najgore vreme za posetu ovim ostrvima, jer kad god ih posetili, uvek možete pronaći nešto u čemu ćete moći zaista i da uživate.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kirjosov raj na zemlji na Bahamima: Ovde je otišao posle poraza od Đokovića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja