• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj grad magnetski privlači turiste iz celog sveta, a većini Srba je prvi na listi želja: Sve o Dubaiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Grad u kome se u jednom danu mogu posetiti, po mišljenju mnogih, gotovo nestvarne građevine, otići na izlet u pustinju ili uživati na plaži, Dubai je teško upoznati tokom samo jednog putovanja

  • 0
Dubai Foto: Tanjug/AP

Grad u kome se u jednom danu mogu posetiti, po mišljenju mnogih, gotovo nestvarne građevine, otići na izlet u pustinju ili uživati na plaži, Dubai je teško upoznati tokom samo jednog putovanja.

Jednostavno, grad ima toliko toga da ponudi.

- Dubai ima veličanstven magnetizam. Toliko je opipljive energije u vazduhu i svaki dan ovaj grad nudi novu priliku za neki kreativni doživljaj - objasnila je za „Travelandleisure“ Nada Badran, turistički vodič i kustoskinja, koja u Dubaiju živi više od tri decenije.

Uživanje u pogledu na zanimljive građevine, po mnogo čemu jedinstvene u svetu, ali i u obimnoj gastronomskoj ponudi, može biti upotpunjeno i odlaskom na plažu ili posetom nekom od muzeja.

Dubai Foto: Tanjug/AP

Kako je istakla Izabela Salivan, urednica i osnivačica magazina „Near+Far“, namenjenog modernim putnicima koji žele da upoznaju Bliski istok, često se mogu čuti potpuno pogrešna mišljenja o Dubaiju kao turističkoj destinaciji.

- Prva zabluda je da je sav sjaj grada zapravo lažan i površan, što je mnogo daleko od istine. Druga zabluda je da se radi o destinaciji koja nije bezbedna za posetu.

Sličnog mišljenja je i Din Hajter, menadžer turističkih proizvoda u kompaniji „Origin“, koji je istakao da je najveću sigurnost od svih gradova u kojima je živeo osetio upravo u Dubaiju.

Upoznavanje lokalne kulture

Kao jedan od možda najboljih načina za uživanje u Dubaiju navodi se želja za upoznavanjem lokalne kulture.

Uživanje u ispijanju kafe, po kojoj je arapski svet poznat, jedan je od dobrih načina da se bolje upozna, ali i doživi Dubai. Počev od lokala u kojima se služi tradicionalna turska kafa do raznih novotarija, koje donosi moderno doba, poput kafe od žitarica, u Dubaiju nije teško pronaći kafić u kome ćete uživati.

- Postoji toliko kul, jedinstvenih i dizajnerskih kafića - izjavila Salivan i dodala da mnogi lokali imaju izuzetno lepo uređene bašte, dok ima i onih koji se ističu po originalno dizajniranom enterijeru.

Dubai Foto: Tanjug/AP

Krstarenje i pustinja

I dok ima onih turista koji će želeti da vide sve one impresivne građevine po kojima je Dubai nadaleko poznat, biće i onih koji će želeti da grad upoznaju i dožive na drugačiji način.

Za njih je jedna od opcija krstarenje tradicionalnim drvenim brodovima ili posmatranje zvezda na posve neobičnom mestu. Turistima je na raspolaganu ne samo dnevni, nego i noćni safari u pustinji i to u pratnji atsronoma, dok im se pruža mogućnost da posmatraju zvezde kroz teleskop.

- Nebo je toliko mračno da možete da vidite najneverovatnije zvezde. A još ako ste sa astronomom, koji može da vam objasni koje su to zvezde koje posmatrate, onda je to neverovatno iskustvo - zaključio je Hajter.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja