• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glamping je savršen spoj prirode i luksuza: Nov pojam kampovanja osvaja svet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Popularan trend među turistima širom sveta, idealan je način da se uživa u čudima prirode bez odricanja od komfora i elegancije

  • 0
Glamping, luksuzno kampovanje Foto: Pixabay/ndresmmartinez

Kampovanje je za mnoge često sinonim za spartanske odmore i boravak na otvorenom bez mnogo komfora. Međutim, tendencija koja već nekoliko godina unazad osvaja svet, potpuno menja ovu sliku i iskustvo. Reč je o glampingu, za komformiste savršenom načinu da dožive sve lepote prirode bez odricanja od udobnosti i luksuza.

Glamping, kovanica od reči glamorous camping (engl.), predstavlja kombinaciju tradicionalno kampovanja sa luksuznim sadržajima. Prostrani elegantni šatori ili drvene kabine, daleko od gradske vreve i okruženi prelepim pejzažima, nude sve pogodnosti udobnih hotela. Svojom opremljenošću ugađaju i najprobirljivijima – king-size kreveti, podno grejanje, kamini, hidromasaže i saune samo su neki elementi koji krase ovaj smeštaj.

Ovaj vid smeštaja često nudi i dodatne ekskluzivne aktivnosti kao i sjajna gastronomska iskustva uz obroke pripremljene od lokalnih sastojaka.

Mahom smeštene u netaknutoj prirodi, glamping destinacije su različite i pažljivo birane kako bi pružile ne samo udoban boravak već i savršeni pogled na prirodne lepote koje ih okružuju. Među zemljama koje prednjače u ponudi luksuznih kamping iskustava su SAD, Kanada i Australija sa svojim netaknutim prostranstvima i nacionalnim parkovima. Od evropskih zemalja Italija nudi najviše opcija, posebno u Toskani, na Amalfi obali i u oblasti Dolomita.

Iako nudi jedinstveno iskustvo, treba imati na umu da ovo nije jeftina verzija odmora. Cene glampinga često su veće čak i od pojedinog hotelskog smeštaja, posebno ukoliko uključuju dodatne luksuzne sadržaje i jedinstvena iskustva, no poštovaoci ovakvog vida odmora kažu da vredi svakog „dinara“ i provedenog dana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nisu priče iz 1001 noći, ali platiš 1000 evra za noć: Dobiješ luksuzni šator i spavaš ko sultan

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja