• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Moje telo pošaljite u Čačak...": Ovako je govorio Bora, a evo šta možete da vidite u njegovom rodnom mestu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojni velikani iz raznih sfera učinili su ga poznatim

  • 0
Željko Obradović Sonja Savić Nadežda Petrović doktor Dragiša Mišović Vladislav Petković Dis bora cacak Foto: ATAImages,Tanjug/Branko Lukić,Istorijski arhiv Čačak,Privatna arhiva/Ljiljana i Milan Nikolić,Printskrin: Youtube,Telegraf, Wikimedia, RINA

Čačak je, nažalost, ovih dana u centru pažnje zbog Bore Đorđevića, koji je preminuo u Ljubljani ali će biti sahranjen u rodnom gradu.

Njegovo telo je dovezeno, a očekuje se da će ljubitelji dobrog roka, prijtelji i Borina porodica doći da ga ispoštuju na poslednji počinak. Međutim, grad Čačak, osim što je iznedrio ovog vrsnog muzičara, takođe je i rodni grad i nekih drugih osoba iz raznih sfera, a mi smo odabrali nekoliko njih.

Želimir Željko Obradović

Da, svi ljubitelji košarke znaju da je ovaj osvajač devet trofeja Evrolige rodom iz Čačka u koji se rado vraća kad god mu vreme i obaveze to dozvole. Period kada je u Čačku provodi sa njemu dragim ljudima.

Aleksa Avramović

Još jedna vrlo zanimljiva ličnost iz sveta sporta je poreklom iz ovog grada u Moravičkom okrugu. Doskorašnji košarkaš beogradskog Partizana, danas je član ruskog CSKA, a verujemo da će uvek davati svoj maksimum, kao što je to radio u Srbiji ali i za reprezentaciju.

Nadežda Petrović

Ova popularna slikarka ponikla je u ovom gradu i jedna je od osnivača Kola srpskih sestara i prvi sekretar organizacije, a takođe je, pored bavljenja slikarstvom, i pionirka ratne fotografije među ženama na Balkanu. Rođena je 1873. godine, a umrla 1915. u Valjevu.

Sonja Savić

Šta više treba reći o ovoj umetnici, a da to nije rečeno. Bila je jedna od najtalentovanijih glumica svog vremena i svi su verovali i predviđali joj sjajnu karijeru. Međutim, sudbina je htela da sve ide drugačijim tokom. Preminula je u Beogradu u 48. godini.

Među ostalima, osobe koje su rođene u Čačku ili njegovoj okolini su košarkaš Dragan Kićanović, reditelj Puriša Đorđević, narodni heroj Ratko Mitrović, doktor Dragiša Mišović, političar Velimir Ilić, fudbaler Lazar Marković, pesnik Vladislav Petković Dis ...

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako je Bora govorio na svom poslednjem koncertu u rodnom gradu: "Moje telo pošaljite u Čačak..."

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja