• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

GastroFest od 13. oktobra u Bečeju: Spoj tradicije, gastronomije i porodične zabave

Vreme čitanja: oko 2 min.

GastroFest je posebno poznat po nedeljnom ručku, koji će ove godine biti još bogatiji i ukusniji

  • 0
Gastrofest 2024 Foto: Telegraf.rs/Jelisaveta Vujinović

GastroFest u Bečeju, jedan od najomiljenijih festivala gastronomije, ove godine ulazi u svoju sedmu sezonu i poziva sve ljubitelje hrane i porodične zabave da se pridruže 13. oktobra u Goranskom parku, najavili su organizatori.

Ovaj festival postao je simbol okupljanja lokalnih proizvođača i restorana, a ove godine ponudiće jedinstvene gastronomske specijalitete, pravljene isključivo za ovu priliku.

Nakon uspešnog julskog dvodnevnog predstavljanja u Beogradu bečejsko GastroFest izdanje planira se za drugu nedelju oktobra.

GastroFest je posebno poznat po nedeljnom ručku, koji će ove godine biti još bogatiji i ukusniji. Porodice i prijatelji moći će da uživaju u obroku pripremljenom od strane vrhunskih šefova kuhinje, u atmosferi koja slavi zajedništvo i bezbrižnost nedeljnih okupljanja. Ova kulinarska tradicija predstavlja savršenu priliku za povezivanje sa najbližima uz uživanje u autentičnim vojvođanskim ukusima.

Festival takođe nudi i "Ostrvo osmeha" – deo programa posvećen najmlađima. Ovde će deca moći da uživaju u raznovrsnim aktivnostima, uključujući jahanje konja, lutkarsko pozorište i edukativne ekološke i gastronomske radionice.

Ove aktivnosti nisu samo zabavne, već pružaju i dragocena znanja koja će obogatiti decu i učiniti njihov dan nezaboravnim.

Dok se mališani igraju, roditelji će imati priliku da se opuste i istraže bogatu ponudu festivala.

Još jedna posebna atrakcija ovogodišnjeg GastroFesta je saradnja sa bečejskim muzejom, koji će posetiocima pružiti jedinstven uvid u istoriju kuhinje i lova od kamenog doba pa do 20. veka.

Izložba alata za pripremu hrane kroz vekove omogućava svakome da doživi spoj gastronomije i istorije, dodajući edukativnu dimenziju festivalu. Ekipa mladih entuzijasta iz Bečeja, na čelu sa Danielom Jovanovićem, uložila je mnogo truda da GastroFest postane platforma za povezivanje malih proizvođača i restorana.

- Ove godine želimo da festival bude bolji i veći. Fokusićemo se na kreiranje unikatne ponude hrane, koja će spojiti različite ukuse iz Vojvodine i Beograda - istakao je Jovanović.

Posetioci će takođe imati priliku da učestvuju u kulinarskim radionicama, gde će moći da nauče kako da pripreme savršeno testo za picu ili ukusnu dunavsku riblju čorbu. Ove interaktivne radionice omogućavaju neposredan kontakt sa kuvarima i pružaju jedinstveno iskustvo učenja.

GastroFest Bečej 2024. je idealna prilika za porodice da uživaju u divnom danu provedenom na otvorenom, u društvu prijatelja i voljenih. Pozivamo sve da dođu gladni i da otkriju bogatstvo lokalne gastronomije, dok se istovremeno zabavljaju i uče.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Gastrofest u Brankovini čuva tajne pripreme najboljih jela iz kotlića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja