• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad ste poslednji put pili kakao? Trebalo bi svaki dan!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako želite da čitavog života zadržite čistu pamet i bistar um, odmah se bacite na svoj omiljeni napitak iz detinjstva

  • 4

Istraživanje sprovedeno u Americi sugeriše da ekstrakt kakaa koji sadrži polifenole može da smanji rizik obolevanja od Alchajmerove bolesti.

Eksperimenti sprovedeni na miševima su pokazali da ovi antioksidansi mogu da spreče nakupljanje beta-amiloidnih proteina, koji su karakteristični za Alchajmerovu bolest i koji su ključni za slabljenje kognitivnih sposobnosti, piše “Journal of Alzheimer's Research”.

Foto-ilustracija: Nomadic Lass / Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0) Foto-ilustracija: Nomadic Lass / Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)

Istraživači iz Maunt Sinaj bolnice u Njujorku dodaju da stvaranje naslaga beta-amiloidnih proteina u mozgu započinje desetinama godina pre pojave simptoma demencije, pa novi nalazi ukazuju na mogućnost preventivne primene antioksidansa prisutnih u voću i povrću.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Stefi

    29. jun 2014. | 20:26

    Kako vise nije ukusan kao kad smo bili mali

    Podelite komentar

  • W

    27. jun 2014. | 22:25

    Moze li neskvik?

    Podelite komentar

  • TRJOVAN

    27. jun 2014. | 15:08

    Prekjuce bila epizoda Drzavnog Posla pod nazivom ,,Demencija". A sta jos kakao radi?

    Podelite komentar