Vreme čitanja: oko 1 min.
Kad ste poslednji put pili kakao? Trebalo bi svaki dan!
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ako želite da čitavog života zadržite čistu pamet i bistar um, odmah se bacite na svoj omiljeni napitak iz detinjstva
Istraživanje sprovedeno u Americi sugeriše da ekstrakt kakaa koji sadrži polifenole može da smanji rizik obolevanja od Alchajmerove bolesti.
Eksperimenti sprovedeni na miševima su pokazali da ovi antioksidansi mogu da spreče nakupljanje beta-amiloidnih proteina, koji su karakteristični za Alchajmerovu bolest i koji su ključni za slabljenje kognitivnih sposobnosti, piše “Journal of Alzheimer's Research”.
Istraživači iz Maunt Sinaj bolnice u Njujorku dodaju da stvaranje naslaga beta-amiloidnih proteina u mozgu započinje desetinama godina pre pojave simptoma demencije, pa novi nalazi ukazuju na mogućnost preventivne primene antioksidansa prisutnih u voću i povrću.
(Telegraf.rs / Tanjug)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Stefi
Kako vise nije ukusan kao kad smo bili mali
Podelite komentar
W
Moze li neskvik?
Podelite komentar
TRJOVAN
Prekjuce bila epizoda Drzavnog Posla pod nazivom ,,Demencija". A sta jos kakao radi?
Podelite komentar