Kad ste poslednji put pili kakao? Trebalo bi svaki dan!
Istraživanje sprovedeno u Americi sugeriše da ekstrakt kakaa koji sadrži polifenole može da smanji rizik obolevanja od Alchajmerove bolesti.
Eksperimenti sprovedeni na miševima su pokazali da ovi antioksidansi mogu da spreče nakupljanje beta-amiloidnih proteina, koji su karakteristični za Alchajmerovu bolest i koji su ključni za slabljenje kognitivnih sposobnosti, piše “Journal of Alzheimer's Research”.
Istraživači iz Maunt Sinaj bolnice u Njujorku dodaju da stvaranje naslaga beta-amiloidnih proteina u mozgu započinje desetinama godina pre pojave simptoma demencije, pa novi nalazi ukazuju na mogućnost preventivne primene antioksidansa prisutnih u voću i povrću.
(Telegraf.rs / Tanjug)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Stefi
Kako vise nije ukusan kao kad smo bili mali
Podelite komentar
W
Moze li neskvik?
Podelite komentar
TRJOVAN
Prekjuce bila epizoda Drzavnog Posla pod nazivom ,,Demencija". A sta jos kakao radi?
Podelite komentar