BRZO, LAKO, JEFTINO: Napravite domaći kikiriki puter!
Poreklom iz Brazila, kikiriki se toliko odomaćio širom sveta da je postao deo mnogih kuhinja. Evo kako možete da napravite maslac od kikirikija, jedan od najpopularnijih namaza na svetu.
SASTOJCI:
(za 60 g maslaca)
125 g kikirikija
1-2 kašičice kikiriki ulja
PRIPREMA:
Stavite oko 125 grama blanširanog, lagano preprženog svežeg kikirikija u blender i promešajte. Dodajte ulje. Blendajte dok kikiriki ne poprimi željenu gustinu, bilo glatku ili pomalo hrskavu. Po ukusu, stavite so.
Na taj način dobićete oko 60 g maslaca od kikirikija. Čuvajte ga u dobro zatvorenoj staklenci.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.