• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

BRZO, LAKO, JEFTINO: Napravite domaći kikiriki puter!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite jednu od najomiljenijih poslastica sa malo para i truda koja će sigurno oduševiti sve vaše goste, a posebno decu!

  • 0

Poreklom iz Brazila, kikiriki se toliko odomaćio širom sveta da je postao deo mnogih kuhinja. Evo kako možete da napravite maslac od kikirikija, jedan od najpopularnijih namaza na svetu.

SASTOJCI:

(za 60 g maslaca)

125 g kikirikija

1-2 kašičice kikiriki ulja

PRIPREMA:

Stavite oko 125 grama blanširanog, lagano preprženog svežeg kikirikija u blender i promešajte. Dodajte ulje. Blendajte dok kikiriki ne poprimi željenu gustinu, bilo glatku ili pomalo hrskavu. Po ukusu, stavite so.

Na taj način dobićete oko 60 g maslaca od kikirikija. Čuvajte ga u dobro zatvorenoj staklenci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti