Mleko koje kupujemo u prodavnici je mleko lisheno svega korisnog. Obichna belo obojena voda. Glavni enzimi su unishteni preradom i zagrevanjem. Jedino bi se jogurt mogao smatrati korisnom preradjevinom od mleka.
Glupost! Kad bi ljudi shvatili koliko je mleko stetno, nikada ga ne bi pili. Lepo kazu da smo mi jedini sisari koji nastavljajuda piju mleko drugih zivotinja posle sisanja...
Svi pričaju o kalcijumu u mleku, a niko ne govori koliko je potrebno i magnezijuma da bude u namirnici koja ima kalcijum, mora biti skoro u idealnom odnosu da bi bilo koristi za čoveka, a u mleku skoro da mg-a i nema, dalje, mleko zbog prevelike količine proteina bespotrebnih, pravi kiselinu u organizmu, pa telo mora da vadi elemente kalcijuma i sl.koji su bazni, da reši problem kiselosti, jer kalcijum u mleku je slabo iskoristiv, stanja se drastično pogoršavaju ako koristimo prerađevinje, što dalje to gore, počev od jogurta, smadi sir, tvrdi sir, sve puno šećera. Glavni problem i najveći je kazein u mleku, kada ćete o njemu govoriti, jedan od najvećih pokretača tumora, šta je sa njim, u mleku ga ima u izobilju. U sveže ceđenom soku šargarepe imate 100 puta više kalcijuma nego u litri mleka, ali i sve ostalo što treba pored kalcijuma. Ako ne verujete u ovu priču, kada vam dođu gosti, naseckajte ima sira, pre večere, da vidite kako ćete ih zasititi, jer se izuzetno teško vari i sporo
Duki
Mleko iz prodavnice je puno antibiotika i štetnih aditiva i NIKO TO NE BI SMEO DA PIJE.
Podelite komentar
Milanče
Prestao sam da ga pijem negde u 2.godini života.
Podelite komentar
jagodinac
Mleko koje kupujemo u prodavnici je mleko lisheno svega korisnog. Obichna belo obojena voda. Glavni enzimi su unishteni preradom i zagrevanjem. Jedino bi se jogurt mogao smatrati korisnom preradjevinom od mleka.
Podelite komentar
Moni
Ne mogu zamislit dan bez mleka ..
Podelite komentar
No comment
Glupost! Kad bi ljudi shvatili koliko je mleko stetno, nikada ga ne bi pili. Lepo kazu da smo mi jedini sisari koji nastavljajuda piju mleko drugih zivotinja posle sisanja...
Podelite komentar
AleksaNs
Svi pričaju o kalcijumu u mleku, a niko ne govori koliko je potrebno i magnezijuma da bude u namirnici koja ima kalcijum, mora biti skoro u idealnom odnosu da bi bilo koristi za čoveka, a u mleku skoro da mg-a i nema, dalje, mleko zbog prevelike količine proteina bespotrebnih, pravi kiselinu u organizmu, pa telo mora da vadi elemente kalcijuma i sl.koji su bazni, da reši problem kiselosti, jer kalcijum u mleku je slabo iskoristiv, stanja se drastično pogoršavaju ako koristimo prerađevinje, što dalje to gore, počev od jogurta, smadi sir, tvrdi sir, sve puno šećera. Glavni problem i najveći je kazein u mleku, kada ćete o njemu govoriti, jedan od najvećih pokretača tumora, šta je sa njim, u mleku ga ima u izobilju. U sveže ceđenom soku šargarepe imate 100 puta više kalcijuma nego u litri mleka, ali i sve ostalo što treba pored kalcijuma. Ako ne verujete u ovu priču, kada vam dođu gosti, naseckajte ima sira, pre večere, da vidite kako ćete ih zasititi, jer se izuzetno teško vari i sporo
Podelite komentar