• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako ovu hranu niste probali, vi ne znate šta je to uživanje u životu! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko se ovih dana zateknete u centru Beograda, ne propustite jedinstvenu priliku da uživate u savršenom gastronomskom spektaklu, koji će svojim ukusima i aromama razbuditi sva vaša čula

  • 0

Iako je do leta još ostalo nekoliko meseci, to ne znači da morate da toliko čekate kako biste uživali u vrhunskim specijalitetima mediteranske kuhinje. Posebno kada sada kada imate priliku koja se ne propušta, da samo za vas, hranu pripremaju tri vrhunska šefa, dobitnici prestižnog “Best of award of excellence” priznanja kojeg dodeljuje kultni “Wine Spectator” magazin.

Njih trojica šefovi su restorana jednog od najluksuznijih grčkih hotela na Kritu, a od 12. do 16. marta oni će se u “Mezerestoranu Dvorište”, predstaviti ljubiteljima dobre hrane specijalitetima mediteranske, grčke, italijanske i azijske kuhinje. U pitanju je događaj simboličnog imena "Gastro meridijani".

Iako u centru grada, u Svetogorskoj ulici, skriven je od gradske vreve "Mezestoran Dvorište" pravo je gastronomsko osveženje.  Izložen svežim povetarcima s Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka, donosi u Beograd jednostavnu, kreativnu kuhinju koja svojim pristupom poštuje pravila mediteranske ishrane, filozofije i načina života.

Foto: Promo Foto: Promo

Meze, mezetluk, mezedes, tapas – mali tanjirići koji povezuju ljude i pozivaju na druženje, razmenu ideja, ukusa, aroma, misli, ljubavi… Drugim rečima, to je put oko Mediterana u jednom zalogaju.

Foto: Promo Foto: Promo

Osetite čari neobičnih začina, svežinu namirnica i domaćih vina.

Foto: Promo Foto: Promo

Maslinovo ulje kao osnova i početak pripreme jela stiže iz porodičnih maslinjaka iz sela Kritsa na Kritu, mesta koje je kralj Minos izabrao za letnju rezidenciju pre 3000 godina.

Foto: Promo Foto: Promo

Dobrodošli!!!

(Telegraf.rs / Mezerestoran Dvorište)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti