• 9

Vreme čitanja: oko 1 min.

PRAGNJETINA: Ovo je čudovište na ražnju! Nećete verovati šta sve ima u njemu (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Americi su tek sad otkrili "pragnje". Trebalo je samo da pitaju prave ljude. Srbi bi im odavno otkrili kako se to pravi

  • 9

Praseće pečenje izgleda smešno naspram ovog čudovišta na ražnju. Ako ste mislili da pragnjetina ne postoji prevarili ste se. Sad konačno znamo šta je to – pola prase, pola jagnje, pola tele, a pomalo i ćurka, pile, patka pa čak i prepelica!

Posle ovog teksta trebaće vam doza zdrave hrane da smanji holesterol u krvi!

Ovaj specijalitet se služi u restoranu “Bourbon Steak and Pub” u Kaliforniji, a čini ga sedam različitih vrsta mesa, pažljivo ispečenih do savršenstva.

U Kaliforniji ovu papazjaniju od mesa zovu “lambpigcow” (jagnjesvinjakrava), ali mi ćemo ga, iz poštovanja prema srpskoj mitologiji ipak zvati pragnje.

Foto: Instagram Foto: Instagram

U sastav pragnjeta ulazi 24 prepelice, 12 pilića, 8 pataka, 6 ćurki, 2 jagnjeta, 1 prase i pola teleta – skoro pa dovoljna količina za jednu malu mrsnu pravoslavnu svadbu.

Genijalni kuvar je “mrežicu” za ovo čudo napravio od žice za ogradu. Njegovo ime je Dejvid Valeri i, verovali ili ne, nije iz Srbije, a njegovo pragnje je zaista prava umetnost, jer tu količinu mesa nije lako ispeći na pravi način. Za to je morao da pronađe pravu recepturu, razmeru začina i ulja i redosled slaganja svih sastojaka. Gledajući fotografije možemo samo da kažemo – ala ga je opravio, svaka mu čast.

Foto: Bourbon Steak and Pub Foto: Bourbon Steak and Pub
Foto: Instagram Foto: Instagram
Foto: Instagram Foto: Instagram
Foto: Instagram Foto: Instagram
Foto: Instagram Foto: Instagram
Foto: Instagram Foto: Instagram

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ups

    14. maj 2015. | 16:17

    A, jel ga krštavaju pivom dok se okreće?

    Podelite komentar

  • Dr.Haus

    14. maj 2015. | 20:06

    E što nisam sa njima pa uz ladano Zaječarsko,mhmhmh

    Podelite komentar

  • draleRS

    15. maj 2015. | 09:17

    ma da,niko na planeti ne pece svinje i ne uzgaja nego samo mi pa su nas bas iskopirali

    Podelite komentar