• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

SAMO ZA NAJSMELIJE: Vino od marihuane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vest dana u hedonističkim krugovima na Internetu jeste priča da se u ilegalnoj ponudi kalifornijskih vinara pojavilo jedinstveno “marihuana vino”

  • 0

Iz potpuno očiglednih razloga, ovaj novi trend čuva se kao stroga tajna. Baš kao i u većini zemalja, i u Kaliforniji je marihuanu zabranjeno posedovati u bilo kojem obliku (osim u medicinske svrhe), tako da su proizvođači primorani da svoja vina drže u ilegali. Priliku da isprobaju ovaj hedonistički novitet imaju samo posebni prijatelji i odabrana grupa proverenih istomišljenika.

- Ljudi vole vino, ali vole i travu – rekao je predsednik udruženja marihuana vinogradara iz Nape, Krejn Karter.

Recept za “travnato vino” u osnovi se sastoji od dodavanja pola kilograma marihuane (1,5 grama po buteljki) u posude za fermentaciju vina. Marihuana se obično meša s vinima Cabernet Sauvignon i Syrah. Proces fermentacije pretvara šećer grožđa u alkohol, a alkohol izvlači THC iz marihuane. Čitav process proizvodnje  traje oko devet meseci.

Naravno, što su bolje sirovine grožđa i indijske konoplje dobija se bolje vino. Vina od marihuana imaju oporu biljnu ​​aromu i, kako tvrde oni koji su ih probali, već od jedne čaše oseća se vrlo zanimljivo zujanje u glavi.  Za sada još uvek niko nije istakao lekovita sredstva na ovaj način pripravljenog vina, ali verujemo da će se to vrlo brzo promeniti.

Još za kraj donosimo i tajnu rečenicu koju koriste kalifornijski  ljubitelji vina od marihuana za međusobno raspoznavanje: Don’t drink and drive, take a glass of wine.

(Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti