Sutra je Sveti Sava i OBIČAJ je da se jedu PERECE! A evo kako da ih zamesite! (FOTO) (RECEPT)

Na Savindan većina verujućih domaćica u našoj zemlji mesi perece. Ako niste znali, one to rade iz zahvalnosti prema najvećem svetitelju koji nam je omogućio da uopšte imamo hleba na stolu. Saznajte kako je, prema legendi, Sveti Sava zaslužan za to

Komentari

  • Verica

    27. januar 2016. | 12:08

    Kako da jedem perece premazanim jajetom kada se posti.

    Podelite komentar

    • 27. januar 2016. | 14:10

      Javorka Filipović

      @Verica

      Recept je pravljen za mrsne dane. A za posne dane umesto mleka staviti kiselu vodu, a jaja izbaciti. Ništa lakše :) Srećna slava svima!

      Podelite komentar

  • @

    26. januar 2016. | 22:02

    Odakle to, perece sa jajima i mlekom ako praznik pada u sredu, mrsan recept u danu posta(pitanje za "domacicu" koja ga je preporucila)???SRECNA SLAVA SVIMA KOJI SLAVE! ! !

    Podelite komentar

  • Javorka Filipović

    26. januar 2016. | 20:27

    Hvala na pominjanju mog recepta, ali da bi recept bio verodostojan trebalo je staviti originalnu sliku pereca. Ovako, ove dve slike ne dočaravaju, a ni ne slede pravi recept. pozdrav

    Podelite komentar

    • 26. januar 2016. | 22:06

      ###

      @Javorka Filipović

      Preporucujete mrsan recept u danu kada se posti a smeta Vam slika koja nije verodostojna!Bez uvrede ali veliki propust ali sad da znate, posne perece za sutra.

      Podelite komentar

  • Zoro

    26. januar 2016. | 19:33

    Srecna slava svima koji slave sjutra Svetog Savu

    Podelite komentar

    • 27. januar 2016. | 07:59

      Bt mak

      @Zoro

      Sretna srpska skolska Slava.Bila Sam u crkvu sv.jovana,I ljudi pale sveca za sv.sava. Slavi se I u makedoniji. Maja mAjka je meni pricala kako se slavi u uzicu,

      Podelite komentar

  • Невена

    26. januar 2016. | 17:39

    Сутра би требало да се пости, тако да ово јело може без јаја и млијека. Срећна слава Савиндан свим Србима! :)

    Podelite komentar

  • Jovana

    26. januar 2016. | 16:12

    Jedem ih skoro svaki dan,posto zivim u Bajernu. Prvi Put cujem da se kod nas peku za svetog Savu

    Podelite komentar

  • BOZA ZEMUNAC

    26. januar 2016. | 15:43

    SREĆNA SLAVA SVIMA KOJI SUTRA SLAVE SVETOG SAVA.BOGU HVALA.

    Podelite komentar