• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su 3 najčešća jela koja Srbi prave u kotliću! Napravite ih i vi (VIDEO) (RECEPTI)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kotlić je druga naša omiljena aktivnost za 1. maj, posle roštilja. Zato vam donosimo 3 najbolja recepta. Da li prepoznajete šta se krčka?

  • 5

Bliži nam se Prvi maj i širom zemlje će se proneti miris roštilja, međutim, ponegde će se "pristaviti" i nešto konkretnije - kotlić. Iako zahteva više vremena za pripremu, ljubitelji kotlića znaju da svaki uloženi sekund vredi truda.

Za sve ljubitelje kotlića, koji vole da pojedu nešto konkretno, kašikom, donosimo fenomenalne snimke i recepte za pasulj, gulaš i riblju čorbu.

Pravi, domaćinski pasulj s kobasicama (VIDEO) (RECEPT)

Pasulj

Postoje mnogi recepti za pasulj, ali tu ne treba previše komplikvati. Najvažnije je da imate kvalitetno suvo meso. U pasulj se najčešće stavljaju - suva rebra, slanina i kobasice. Potrbni su vam još luk i začini i, naravno, pasulj. Pogledajte ovaj video s receptom za najukusniji pasulj iz kotlića.

Gulaš

Sastojci: 1 kg junetine, 1 kg luka (najbolje iskombinovati što više različitih vrsta - pogačar, srebrenjak, crveni luk, praziluk), 100 g celera, 100 g paškanata, 4 čena belog luka, ½ l crnog vina, ½ l paradajz soka, so i biber, lorber, slatka aleva paprika, tucana ljuta po želji, 1 kašika meda.

Priprema: Sipajte ulje u kotlić i stavite iseckani luk, celer i paškanat da se dinsta. Tada možete dodati i 100-200 g slanine, a svakako so i biber. Kada luk pusti vodu i splasne, sipajte kašičicu sode bikarbone, da se sve raspadne. Zatim nalijte vino, dodajte lorber i meso. Ostavite da se krčka i zalivajte paradajz sokom. Posle toga zalivajte vodom i pustite da se krčka barem 3-4 sata. Na kraju treba dodati nekoliko kašika slatke aleve i na samom kraju, kašiku meda. Desetak minuta posle toga možete ugasiti vatru ili skroz smanjiti, samo da održava toplotu.

Riblja čorba

Treća stvar koju Srbi najčešće kuvaju u kotliću jeste - riblja čorba. Kao i za prethodna dva jela, i za riblju čorbu postoje mnogi recepti, a mi vam predstavljamo kako to rade pravi alasi. Pogledajte video.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Bg

    28. april 2016. | 18:25

    To vam je gulas?

    Podelite komentar

  • Slavonac

    28. april 2016. | 18:22

    Čobanac i Fišpaprikaš...

    Podelite komentar

  • Analitičar

    28. april 2016. | 21:57

    Goveđiguliš nije nikakav bez zaprške s prženom rendanom šargarepom,a to s celerom i paškanatom ne ide

    Podelite komentar