• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu biljku smo svi uzimali, jer smo verovali da je zdrava! A u stvari ona NE LEČI NIŠTA!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nalazi jedne studije pokazuju da smo duže vreme svi mi živeli u zabludi. Crvene bobice ipak nisu svemogući narodni lek

  • 1

Prema rezultatima jedne skorašnje studije, brusnica kao lek nema nikakvo dejstvo. Dokazano je da plodovi brusnica niti sprečavaju niti leče urinarne infekcije kao što se mislilo. Najnovija studija urađena je posle decenije oprečnih dokaza o tome mogu li brusnice u bilo kom obliku da spreče izuzetno rasprostranjene bakterijske infekcije, posebno kod žena.

Ako ne želite nikad u životu da se razbolite, OVA VOĆKA mora na vašoj trpezi da bude svaki dan!

KALENDAR LEKOVITOG BILJA: Svaki mesec ima svoje biljke. Saznajte kad se koje beru

Mnoge studije ukazivale su na to da je uverenje o koristi od brusnica zasnovano na takozvanoj slaboj nauci, ali to nije sprečilo da marketinški stručnjaci, i čak neki zdravstveni radnici, preporučuju sok od brusnice ili kapsule od brusnice kao način da se izbegnu neprijatne i potencijalno riskantne urinarne infekcije.

Nova studija, objavljena u internet izdanju lista "Journal of the American Medical Association", koristila je stroge metode i došla do ubedljivih rezultata, navodi se u uvodniku tog lista.

Lekari koji podstiču upotrebu proizvoda od brusnica kao metodu prevencije urinarnih infenkcija "čine svojim pacijentima lošu uslugu", piše u uvodniku.

Foto-ilustracija: Foter/Muffet Foto-ilustracija: Foter/Muffet

Dalje se navodi da je potrebno sprovesti dodatna istraživanja kako bi bio pronađen efikasan način lečenja za štićenike domova za stare i drugih, ali ukazuje se da je "vreme da se krene dalje od brusnica".

U studiji je učestvovalo 147 žena u domovima za starije, kojima su prema nasumičnom odabiru davane po dve kapsule brusnica ili praznih pilula tokom godinu dana.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Odeljenje za alternativnu medicinu američkog nacionalnog zdravstvenog instituta navodi da ljudi koji misle da imaju urinarnu infekciju treba da posete lekara radi dijagnoze i tretmana, te da "izbegavaju proizvode od brusnice umesto ispitanih tretmana za infekcije".

Zato, umesto da bacate pare na suplemente na bazi brusnice, bolje probajte jogu za prste, koja je, ako ništa, makar besplatna:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Miki 73

    4. novembar 2016. | 22:56

    Iste te farmaceutske kuce su tvrdile da vitamin B17 (Leatril) ne leci rak ps se ipak ispostavilo da leci,kada su u Meksiku otvorili kliniku na kojoj se pacijenti tretiraju Leatrilom i LECE! Za brusnicu svi tvrde da je zdrava,dok to ne potvrde i drugi strucnjaci (Ruski ili Kineski) americkim ne verujem ni kada govore istinu!!!!

    Podelite komentar