Naučite jednom za svagda koje vino ide uz koje jelo

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Vino iz dana u dan postaje naša svakodnevica, način življenja, inspiracija. Kada konzumiramo vino, naše čulo ukusa je stimulisano na poseban način. Imajte na umu da su vina drugačija u zavisnosti od lokacije na kojoj je uzgajano grožđe, od toga kako se serviraju i kako se konzumiraju.

Belo, roze ili crveno vino Alexandria iz vinarije Tikveš krasi drugačiji, moderniji izgled, a napravljeno je sa mnogo ljubavi i pažnje i proizvedeno novom tehnologijom. Vino Alexandria Rose je kupaža muskat hamburga, merloa i kaberne sovinjona. Karakteristična boja breskve i intenzivne tropske arome sa dominacijom grejpfruta i manga, u kombinaciji sa dunjom, dinjom i nijansom arome đumbira preovladavaju ovim prefinjenim vinom. Da biste osetili sve arome, preporučuje se konzumiranje na temperaturi od 10°C do 12°C. Mnogi ga poslužuju kao aperitiv, ali je i odlična kombinacija sa svežim salatama, pastom iii voćnim poslasticama.

Foto: Promo Foto: Promo

Sa uživanjem konzumirajte svaku kap rose vina, čija božanstvena boja se prelama na svetlosti, koje ima miris i na kraju ukus, koji ima svoju punoću. Bela vina Alexandria pružaju posebno uživanje tokom ručka, večere ili neobaveznih druženja. Ovo polusuvo vino proizvedeno je od sorti grožđa rizling. Prozirna zeleno-žuta boja, karakteristični miris i voćni karakter, sa dominacijom citrusa i umerenim i slatkastim ukusom dominiraju ovim elegantnim vinom. Ako želite da kombinujete uz hranu, pravi izbor je riba, morski plodovi i srednje pečeno meso, i sve to uz vino koje je na temperaturi između 10°C i 12°C.

Foto: Promo Foto: Promo

Ako ste ljubitelj mesa sa roštilja i divljači, u tom slučaju prava kombinacija je crveno vino Alexandria Red. Proizvedeno je od sorte grožđa kaberne sovinjon. Strast se ogleda u njegovoj dubokoj tamnocrvenoj boji i intenzivnoj aromi crvenog i crnog bobičastog voća. Možete da ga služite na temperaturi od 16°C do 18°C. Osetićete senzaciju ukusa koji dominiraju. Danas mnogi teže da pravilno konzumiraju vino i da ga na pravi način iskombinuju sa hranom, što je umeće za koje je neophodno mnogo učenja i finesa.

Foto: Promo Foto: Promo

Vinska kultura podrazumeva mnogo elemenata, a neki od njih su: način života, način konzumiranja, poznavanje procesa uzgoja i procesa pravljenja vina, i na kraju – uživanje.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti