NE VOLITE POSNA JELA? Kada vidite ova tri recepta, OTRČAĆETE U KUHINJU da ih pravite!
Stigla nam je zima, a sa njom praznici, slave i post, koji domaćicama ume da zada muke u nedostatku ideja za neko novo jelo.
Iz tog razloga, donosimo vam tri predloga, za tri posna jela, koji su i nezaobilazni obroci svih vegana.
1. Pita sa povrćem, sočivom i krompirima:
Za ovu pitu vam je potrebno ukupno pola sata, a rezultat će biti i više nego fantastičan. Sve što vam je potrebno je: dve šargarepe, dva crvena luka, dva čena belog luka, malo celera, pakovanje šampinjona ili nekih drugih pečurki, četiri veća krompira, šolja sočiva, tri kašike prezli, ulje, so i biber.
Priprema: izdinstajte na malo ulja povrće, posolite i pobiberite. Ogulite, skuvajte, iznječite i posolite krompir. Skuvajte i sočivo ili još brže možete koristiti sočivo iz konzerve, koje je potrebno malo posoliti.
Kada sve ovo pripremite, povrće prespite u tepsiju, premažite iznječenim krompirom, pospite sočivom i na vrh stavite prezle. Zapecite oko 10-tak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
![Printsrin: Youtube/Svakodnevne Inspiracije](http://xdn.tf.rs/2016/12/11/Pita-sa-spanacem.jpg)
2. Pita sa spanaćem, pirinčem i prazilukom:
Sastojci: jedna šolja ražanog brašna, dve kašike ulja, malo hladne vode, prstohvat soli.
Zamesite testo od ovih sastojaka i ostavite ga da miruje oko pola sata, a u međuvremenu pripremite fil od: 200 grama spanaća, jedne čaše pirinča, jednog praziluka, jedne glavice crnog luka, soli, bibera, suvog začina po volji i ulja.
Priprema: Skuvajte pirinač i procedite. Prodinstajte luk, praziluk i dodajte pirinač, a na kraju dodajte spanać, so, biber i začine. Testo rasklagijajte i stavite u podmazani pleh, potom prelijte filom i pecite pola sata na temperaturi od 200 stepeni.
![Printskrin: Youtube/Recepti](http://xdn.tf.rs/2016/12/11/pita-sa-sampinjonima.jpg)
3. Pita sa šampinjonima
Ovaj obrok je omiljen među gostima, a sve što vam je potrebno je jedno pakovanje kora za pitu, jedan praziluk i jedno pakovanje šampinjona, ulje, so i biber.
Priprema: Uključite rernu na 200 stepeni. Na malo ulja propržite praziluk i dodajte na tanko isečene listiće šampinjone, posolite i pobiberite. Prižite dok ne ispari tečnost, a potom odvajajte po tri kore - dve poprskajte ili premažite vodom i uljem, a na treću stavite film. To ponavljajte sve dok ne potrošite fil, a zatim stavite u rernu i pecite sve dok kore ne porumene.
Prijatno!
(Telegraf.rs / Informer)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milena
Ova sa sampinjonima je odlicna.Provereno.Mozete dodati saku obarenog pirinca...bice jos ukusnija
Podelite komentar
Marija
Da li trebaju kore za prvu pitu?
Podelite komentar
Marija
Ako sam dobro razumela.za prvu pitu nema kora?
Podelite komentar