Na astalu baka Jele još se služe stara srpska jela: Evo kako da napravite čuvenu bosansku kuruzu (FOTO)

Autohtona jela poput kuruze, cicvare, proje, popare, kiselog kupusa i pasulja još uvek se mogu videti na astalima u Banatu, u domaćinstvima koja čuvaju tradicionalnu srpsku kuhinju

Komentari

  • nema do baba

    10. decembar 2017. | 22:48

    ma svuda isto, babe uvjek ostaju dobre babe, srede, skuvaju, oraspolozete a ova danasnja mladost, odes s curom jedno popodne i zagorca ti citav zivot..

    Podelite komentar

  • Milka R.

    19. novembar 2017. | 22:59

    Bravo ponosni smo na stara sirotinjska jela koja su i zdrava i ja ih pripremam i moja porodica obozava stara jela!!

    Podelite komentar

  • BEOGRAD

    19. novembar 2017. | 19:24

    Sve je to lepo,ali ovo sa kupusom od prošle godine je ozbiljna glupost!!!!

    Podelite komentar

    • 19. novembar 2017. | 22:12

      Demi

      @BEOGRAD

      Ne lupetaj, pojma nemaš! Probaj da radiš sa kupusom ovo što radi ova baka pa ćeš videti da li će opstati ili ne!

      Podelite komentar

  • M.K.

    19. novembar 2017. | 16:35

    svaka cast za babu💕 ima dovoljno kulinarsko Iskustvo 👍 svako jelo koje se sprema na smederevac tj.drva ima bolji ukus i drugi aroma pogotovo stare rezepte nikad ne izumiru iz moje familije svi obozavamo ovakav nacin spremanja i nismo siromašni 😆 , proja podvarak još domaci mladi sir mhhhhh😌... zbog ovog clanka mi se jede kupus sad haha .

    Podelite komentar

  • dragana

    19. novembar 2017. | 16:08

    Ajde molim te, evo juce pravih proju. Kacamak, popara, pasulj, pa i ovaj proprzen kupus sa slaninicom uz pire su mi redovno na stolu! To je sirotinjska hrana s dusom! Od bake sam naucila i ponosna sam na to!

    Podelite komentar

    • 19. novembar 2017. | 18:46

      M.K.

      @dragana

      Svaka ti cast ima nas još koji spremamo starinsko jelo 👍 a ne kao pojedini samo da krkaju pecenje kremenadle kobasice i pljeskavice ako nisu jeli meso kao da nisu jeli ništa .

      Podelite komentar

  • dragana

    19. novembar 2017. | 16:07

    Ajde molim te, evo juce pravih proju. Kacamak, popara, pasulj, pa i ovaj proprzen kupus sa slaninicom uz pire su mi redovno na stolu! To je sirotinjska hrana s dusom! Od bake sam naucila i ponosna sam na to!

    Podelite komentar

  • Baka svojih unucica

    19. novembar 2017. | 14:15

    Ma sve njeno je divno! Najbolja zena koju sam upoznala! Bila mi je cast,da budem njena snaja!

    Podelite komentar

  • Јасмина

    19. novembar 2017. | 13:50

    Ништа лепше од правог домаћег и на старински начин...

    Podelite komentar

  • Ja

    19. novembar 2017. | 13:49

    Svaka cast za baku.Skidam kapu.Mnoge mladje zene bi trebale da se ugledaju na nju, nije bitno jelo, vec sto joj koliko sam procitala nista nije tesko.Ne mogu da shvatim zdrave zene koje su duplo mladje, a " kukaju",sto bi se trudile, kada sve moze da se naruci.

    Podelite komentar