Pečena piletina sa samo 3 sastojka kakvu do sada niste probali

  • 1

Praznici još nisu gotovi i uz pomoć ovog recepta održaćete svoju trpezu svečanom. Piletina sa limunom i belim lukom na sasvim drugačiji način zadovoljiće vaše ukućane, a pritom je potpuno zdarav obrok.

Piletina na ovaj ili onaj način je često na našem meniju, ali ovakvu do sada još niste probali. Ono što je najinteresantnije, nije kalorična i rasteretiće malo vaše napete stomake.

Evo šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo.

Sastojci:

- celo pile od 1,5 kg,

piletina, pilece meso, belo, rucak, hrana, kuhinja Foto: Pixabay

- 1 limun,

- 1 glavica belog luka,

- 50 g putera,

- so,

- biber.

piletina Foto: pixabay.com

Priprema:

- Isecite limun na pola, bez guljenja kore. Isto učinite i sa glavicom belog luka, ne ljušteći je. Istopite puter na blagoj vatri ili u mikrotalasnoj. Dobro osušite pile i zasecite ga duboko u zglobnom delu bataka. Posolite ga i pobiberite i spolja i iznutra. Smestite tako pripremljenu piletinu u duboki dobro zagrejani tiganj.

Pored nje poređajte limun i beli luk okrenuti presečenim delom na dole, kako bi postepeno puštali sok. Prelijte sve puterom i poklopite,

Ostavite da se krčka bar 45 minuta na srednje jakoj vatri, a zatim ga držite u sosu još 15 minuta van ringle. Tada možete da ga sečete i servirate.

Prijatno!

(Telegraf.rs / bonappetit.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cika Velja

    8. januar 2019. | 10:31

    Posolite ne skroz procedjenu svinjsku mast i time dobro namazite pile! Kad ga ispecete i probate,javite jeste li jeli ikad sladju piletinu!!!

    Podelite komentar