Ukiseljeni crveni luk je savršen prilog koji ide uz sve, a gotov je za manje od 30 minuta
Ukiseljeni luk savršen je za salate, hamburgere, ali i za jaka jela kojima je potrebno malo kiseline.
Sve što vam je potrebno jeste 30 minuta, i imaćete savršen dodatak vašim jelima.
Potrebno vam je
![Crni luk, Crveni luk Crni luk, Crveni luk](https://xdn.tf.rs/2015/10/07/Crveni-luk-460x0.jpg)
- 1 crveni luk srednje veličine - sitno iseckan na režnjeve
- pola šolje vode
- 1/4 šolje alkoholnog sirćeta
- 1/4 šolje jabukovog sirćeta
- supena kašika soli
- supena kašika šećera
Priprema
- Stavite luk u teglu, ili neku drugu posudu otpornu na toplotu
- U mali tiganj sipajte vodu, sirće, so i šećer
- Dovedite smesu do laganog vrenja i potom je sipajte u teglu preko luka
- Pritisnite luk ka dnu tegle kako biste izbacili mehuriće vazduha
Pustite da se smesa ohladi i potom možete da servirate svoj ukiseljeni luk
Najbolje je luk jesti nakon nekoliko dana kako bi imao vremena da upije sve ukuse i lepo se ukiseli, a u frižideru može da bude svež i do 3 nedelje.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.