Hrskavi krompir iz rerne koji je gotov za samo 40 minuta

  • 0

Savršeno hrskavi spolja i neodoljivo pufnasti iznutra.

Ove pečene krompire možete da spremijte za samo 40 minuta.

Sastojci

- 1.2kg belog krompira

- 4 supene kašike maslinovog ili biljnog ulja

- 1 velika glavica belog luka

- 4 grančice ruzmarina

- Morska so i biber

Priprema

backa krompiraca Foto-ilustracija: pixabay.com

- Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa.

- Sipajte ulje u veliku tepsiju ili vatrostalnu posudu i dodajte beli luk i polovinu grančica ruzmarina, so i biber.

- Stavite posudu u rernu da se greje.

- Za to vreme, uzmite krompir i isecite ga na male komadice (mali krompir na 4 komada, krompir srednje veličine na 6, a velike na 8 komada).

- Potom ga stavite u šerpu , prekrijte vodom i stavite na najvišu vatru. Kada voda počne da agresivno vri 1 minut.

- Sklonite krompir sa vatre i iscedite ga.

- Pažljivo izvadite posudu iz rerne i stavite krompir u nju i promešajte ga da bude obložen uljem. na vrh stavite ostatak ruzmarina.

- Pecite krompir 30-35 minuta, a na polovini ovog vremena ga promešajte kako bi se korica uhvatila ravnomerno.

Savet: Ako želite da krompir bude baš hrskav jako brzo, stavite ga u jednom sloju.

VIDEO: Za sve ljubitelje krompira spremili smo i ekstra video recept - Pita krompiruša na francuski način, neverovatno ukusna i laka za spremanje:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti