Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

 
  • 1

Zvuči opasno raditi sa punom šerpom vrelog ulja, pa kako biste sebi malo olakšali kuvanje odaberite ulje koje je najbolje za prženje u kućnoj radinosti.

Ukoliko spremate hranu kod kuće savetujemo vam da koristite biljno ulje. Tehnički, bilo koje ulje dobijeno od biljaka može da se nazove biljnim uljem. Maslinovo ulje, suncokretovo ulje ili neko slično - sve su to biljna ulja. Ali, ovde mislimo na ulja na čijoj etiketi piše “biljno ulje”, koje je neutralnog ukusa i koje ne bismo koristili za salatu, ali je za prženje savršeno.

Pržena hrana nije zdrava, ali moramo priznati da je preukusna. Foto: Pixabay.com

Postoje tri velika razloga zašto vam preporučujemo baš ovo ulje, a prvi je toplota na kojoj ovo ulje počinje da ispušta dim. Svako ulje počinje da otpušta dim u nekom momentu, ali je tačka koju ovo ulje dostigne pre nego krene da dimi između 440 i 450 stepeni. Piletinu pržimo obično na 350 stepeni kako bi ona imala hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost.

Hrana spremljena ovim uljem ima blaži ukus, a tekstura je veoma zanimljiva jer ima hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost. Tako do punog izražaja dolazi ukus hrane koju spremate, a ne masna tekstura i ukus koji ostaje u ustima nakon svakog zalogaja.

Ulje koje je potpuno prirodno i biljnog porekla daje hrani savršenu teksturu. Foto: pixabay.com

Ulje je skupo, pogotovo ono koje je visokog kvaliteta. Ono što ovo ulje čini ekonomičnim jeste njegova visoka tačka na kojoj počinje da se dimi pa nam to dozvoljava da jednu količinu koristimo više od jednom. Veoma je korisno i praktično i zato vam savetujemo da se sledeći put malo više zadržite kod rafa sa uljem kako biste pronašli ovo o kojem vam pričamo.

(Telegraf.rs/bonappetit.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ninko

    1. februar 2019. | 12:38

    Pa sa kojim uljem? Ova 3 svi i koristimo...ne razumem clanak

    Podelite komentar