Jelo kojem niko ne može da odoli: Kolutići od luka i piletine koji se tope u ustima

  • 1

Jednostavni i preukusni sastojci, ali i brza priprema su nešto što će vas oduševiti kod ovih hrskavih kolutića luka.

Kolutovi luka se peku u dosta ulja i fenomenalno su hskavi i zarazni. Za ovo jelo potrebne su vam 3 glavice crnog luka, 2 jaja, izmrvljeni naćosi, 100g brašna, 2 bataka, 200gr edamera, 100ml pavlake, čili, so i biber.

Crni luk Preukusni kolutići sve će ostaviti u čudu. Foto-iliustracija: Pixabay.com

Skuvajte dva bataka i meso odvojite od kosti. Dodajte 100gr pavlake, čili, so, biber i 200gr edamera i promešajte.

Tri glavice crnog luka isecite na kolutove debljine od 5 do 10 milimetara. Kolutove napunite mesom i stavite da odstoji sat vremena u zamrzivaču. Nakon toga ih izvadite, uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u izmrvljene naćose. Pržite ih u dosta ulja i poslužite uz tartar sos ili umak od sira i pavlake.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Md

    2. februar 2019. | 19:43

    I uputnicu za kardiologa

    Podelite komentar