Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

  • 0

Kako biste istrajali u dijeti ili zdravoj hrani potrebno je da vam hrana bude ukusna, a ono što svakoj salati daje najbolji ukus jeste dresing, ili preliv.

Prelivi koje možete da kupite u prodavnici su često preskupi i imaju mnogo štetnih sastojaka. Zato je najbolje da dresing napravite sami kod kuće i tako izbegnete dodatne šećere i nepotrebn ekonzervanse.

salata Foto: Pixabay.com

Dresing se pravi lako, a u moru recepata donosimo vam jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih. U pitanju je preliv od grčkog jogurta i senfa koji možete da koristite za različite salate, ali i picu i naćose.

Za ovaj dresing potrebno vam je 3/4 šoljice grčkog jogurta, sitno iseckan jedan čen belog luka ili beli luk u prahu, 1/4 šoljice seckanog peršuna, 1/4 iseckane glavice crnog luka, 1/4 šoljice seckanog mladog luka, kašičica soli, 1/4 kašičice bibera, 2 kašičice senfa, sok od pola limuna i 1/4 šoljice punomasnog mleka.

Spojite sve sastojke u teglu, dobro je zatvorite i promućkajte. Možete i da sve sastojke sameljete i pomešate u blenderu ili secku.

salata Domaći prelivi nemaju dodate šećere i konzervanse. Foto: Pixabay.com

Preliv sipajte u flašicu ili ga ostavite u tegli da se ohladi u frižideru. Ostavite ga da odstoji 30 minuta do 2 sata pre služenja. Dobra stvar je ta što količina koju dobijete može da vam traje nedelju dana, pa ćete izbeći kvarenje i bacanje preliva što je često slučaj sa onim kupljenim.

(Telegraf.rs/wholefully.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti