Spremite preukusni posni đuveč za samo pola sata
Veliki post je počeo i sigurno vam nedostaje neki ukusan recept koji biste iskoristili za današnji ručak. Možete da odahnete, jer je tu ukusni đuveč koji će vam spasiti dan.
Verujte na reč, i kada je posni ručak u pitanju imate toliko mnogo izbora da ne biste poverovali. Samo je potrebno malo maštovitosti i na vašoj trpezi će se naći predivno jelo.
Evo kako da pripremite sočan posni đuveč.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čenja belog luka,
- 3 korimpira,

- 1 šolja graška,
- 1 šolja zelene boranije,
- 1/2 šolje pirinča,
- 1 šolja seckane paprike,
- 1 šolja tomatina (paradajz pirea),
- 3 šargarepe,
- maslinovo ulje,
- so,
- biber,
- malo suvog začina.

Priprema:
- Na maslinovom ulju upržite crni i beli luk. Zatim dodajte na kolutiće izrezanu šargarepu. Prodinstajte oko pet minuta. Dodajte papriku, grašak, boraniju, krompir i nalijte jednom šoljom vode da se ukrčka. Kada se povrće izdinsta začinite biberom, solju, i suvim začinima. Povrću dodajte tomatino i opran pirinač. Još koji minut krčajte na vatri. Sipajte povrće u pekač ili pleh. Pa stavite povrće u već zagrejanu pećnicu na 250 stepeni Celzijusa da se zapeče. Ukoliko je potrebno dolijte malo tople vode u povrće. Đuveč je gotov kada voda ispari. Služite toplo uz bilo koju kiselu salatu!
Prijatno!
(Telegraf.rs / coolinarika.com)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cica S
Sto je najbitnije, zdravo je, ne mora se spremati samo u vreme posta, a povrce moze da se kombinuje po sopstvenim ukusu..Priatno..!!!
Podelite komentar