Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

  • 0

Pečena riba jeste najzdravija, ali da se ne lažemo najukusnija je ona koja je pohovana i pržena u ulju.

riba, pohovanje, pohovana riba Ništa ukusnije od ove ribe niste skoro probali. Foto: Pixabay.com

Za pripremu današnjeg ručka potrebno vam je:

- 1 manja flaša piva;

- 2 šolje brašna;

- 1 kašičica praška za pecivo;

- 500 g fileta morske ribe;

- so i biber;

- brašno za umakanje;

- ulje za prženje.

riba, pohovanje, pohovana riba Ostavite da se riba dobro marinira. Foto: Pixabay.com

U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna i prašak za pecivo, pa sve to začinite solju i biberom.

Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u pripremljenu smesu od piva, ali je ostavite u smesi 10-ak minuta pre nego što je izvadite.

Pržite u zagrejanom ulju u dubokom sudu dok ne dobije zlatnu boju, oko 5-7 minuta.

Ocedite na ubrusima i poslužite odmah uz kriške limuna, tartar sos i povrće po želji.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti