Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati
Pečena riba jeste najzdravija, ali da se ne lažemo najukusnija je ona koja je pohovana i pržena u ulju.
Za pripremu današnjeg ručka potrebno vam je:
- 1 manja flaša piva;
- 2 šolje brašna;
- 1 kašičica praška za pecivo;
- 500 g fileta morske ribe;
- so i biber;
- brašno za umakanje;
- ulje za prženje.
U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna i prašak za pecivo, pa sve to začinite solju i biberom.
Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u pripremljenu smesu od piva, ali je ostavite u smesi 10-ak minuta pre nego što je izvadite.
Pržite u zagrejanom ulju u dubokom sudu dok ne dobije zlatnu boju, oko 5-7 minuta.
Ocedite na ubrusima i poslužite odmah uz kriške limuna, tartar sos i povrće po želji.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.