Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

  • 4

Juneća čorba može da vam popravi raspoloženje na ovom kišnom danu. Još ako je spremite na vojvođanski način, ne može se desiti da ne ostanete zapanjeni njenim ukusom.

Kisela juneća čorba je okrepljujuća i jako ukusna, pa zbog toga treba da bude baš vaš izbor za današnji uvod u glavno jelo ručka.

Evo kako se pravi.

Sastojci:

- 300 g junetine (rozbratna, podplećka, juneći rep...),

- 1 veza zeleni (šargarepa, peršun, paškanat, celer),

Foto: Pixabay.com

- 1 manji koren celera

- list peršuna,

- 1 šolja mleka,

- 1 kašika sirćeta,

- 2 kašike brašna,

- ulje,

- vegeta.

Foto-ilustracija: pixabay

Priprema:

- Skuvati meso i zelen, izvaditi, pa meso sitno iseckati, a zelen ispasirati viljuškom. Vratiti u čorbu, začiniti vegetom, a kada čorbica provri staviti blagu zapršku napravljenu od malo ulja i dve kašike brašna i kuvati još 15 minuta. Zatim dodati jednu do dve šolje mleka, kuvati jos 10 minuta i na kraju dodati kašiku sirćeta, tek toliko da čorbica bude blago kiselkastog ukusa. Začiniti je sa malo seckanog peršuna i služiti.

(Telegraf.rs / recepti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Milivanili

    15. april 2019. | 22:09

    Ekstra corbica😋🍲😋

    Podelite komentar

  • vegan

    16. april 2019. | 00:52

    suplementi, lekovi i moderni farmaceutski proizvodi su dostupni i životinjski proizvodi zaista nisu potrebni, molim za više veganskih recepata.

    Podelite komentar