Seoske palačinke sa kačkavaljem su savršen doručak, ručak ili večera
Možda niste čuli za seoska palačinke, ali kada ih jednom probate poželećete da ih stalno jedete.
Za pripremu ovih palačinki potrebno je:
- 2 šolje brašna;
- ulje za podmazivanje tiganja;
- prsohvat soli;
- prsohvat šećera;
- šolja svežeg mleka;
- 1/4 kesice kvasca;
- 80g kačkavalja;
- jedno jaje.

Prosejte brašno, malo zgrejte mleko i razmutite kvasac sa šećerom. Jaje dobro umutite i narendajte kačkavalj.
Sve dobro promešajte u dubokoj činiji i ostavite na stranu da narastu 30 minuta.
Zagrejte tiganj, pa ga premažite uljem, ali samo prvi put jer se seoske palačinke ne lepe. Kutlačom isipajte na tri mesta u tiganj i pržite ih sa obe strane.
Veoma su ukusne i deblje nego obične. Možete da ih servirate na više načina.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aha
Baš seoske, s kačkavalj
Podelite komentar
XiDe
Naravno!I kackavalj kao i svaki drug sir izmisljni su na selu!
Podelite komentar
Petra
Lepo je
Podelite komentar