Srpska pileća čorba oduševiće vaše ukućane

 ≫ 
  • 1

Svaka domaćica zna koliko je ukusna i zdrava domaća supa i čorba.

Za pripremu ove čorbe potrebno vam je:

- 1 pile;

- 50 g kajmaka;

- 3 glavice crnog luka;

- kašika brašna;

- ½ kašičice mlevenog crnog bibera;

- ½ kašičice aleve paprike;

- kašika soli;

- ½ kašičice belog bibera;

- 3 l vode;

- kašika seckanog peršunovog lista;

- 2 kašike masti ili 1 dl ulja za pečenje piletine.

Pile isecite na komade otprilike jednake veličine, pa ga ispržite na masti ili ulju. U odvojenoj posudi rastopite kajmak i na njemu propržite sitno naseckan crni luk.

Dodajte brašno, alevu papriku i biber, pa napravite zapršku. Nalijte je vodom, spustite prženo meso i sve zajedno kuvajte 15 minuta. Posolite, ubacite peršun i poslužite toplo.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dija

    10. jun 2019. | 06:38

    Ovo nikako ne spada u pileću čorbu, jer se piletina ne peče da bi se kuvala,,Svako je sprema na sboj način uz dosta povrća i malo Pirinča,( poput Janije )

    Podelite komentar