• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska pileća čorba oduševiće vaše ukućane

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa bolje od domaće čorbe

  • 1

Svaka domaćica zna koliko je ukusna i zdrava domaća supa i čorba.

Za pripremu ove čorbe potrebno vam je:

- 1 pile;

- 50 g kajmaka;

- 3 glavice crnog luka;

- kašika brašna;

- ½ kašičice mlevenog crnog bibera;

- ½ kašičice aleve paprike;

- kašika soli;

- ½ kašičice belog bibera;

- 3 l vode;

- kašika seckanog peršunovog lista;

- 2 kašike masti ili 1 dl ulja za pečenje piletine.

Pile isecite na komade otprilike jednake veličine, pa ga ispržite na masti ili ulju. U odvojenoj posudi rastopite kajmak i na njemu propržite sitno naseckan crni luk.

Dodajte brašno, alevu papriku i biber, pa napravite zapršku. Nalijte je vodom, spustite prženo meso i sve zajedno kuvajte 15 minuta. Posolite, ubacite peršun i poslužite toplo.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dija

    10. jun 2019. | 06:38

    Ovo nikako ne spada u pileću čorbu, jer se piletina ne peče da bi se kuvala,,Svako je sprema na sboj način uz dosta povrća i malo Pirinča,( poput Janije )

    Podelite komentar