Ovo je neoprostiva greška: Italijanski kuvari otkrivaju u čemu najviše grešimo kod pripreme bolonjez sosa

 ≫ 
  • 0

Gurmani, ljubitelji špageta sa bolonjeze sosom, užasnuti su raznim varijantama pripreme ovog italijanskog specijaliteta.

Tako se širom planete, umesto mlevene junetine, sosu dodaje piletina ili ćuretina.

špagete paradajz pasta foto: pixabay.com

U nameri da povrate integritet i originalnost bolonjeza, italijaski kuvari, odlučili su da upozore sve ljude u čemu to najviše greše kada je priprema ovog sosa u pitanju.

Originalni recept, koji je zaštićen još 1982. godine u Bolonji,  sadrži i slaninu, šargarepe, celer, crni luk, sos od paradajza i malo vina.

bolonjze Foto-ilustracija: PIxabay.com

Kulinarski stručnjaci napominju da je najčešća greška pri serviranju bolonjeze sosa serviranje sa špagetama, a da bi sa bogatim mesnim sosom trebalo poslužiti taljatele.

Nije samo bolonjeze pogrešno interpretiran italijanski specijalitet, to su još i špageti karbonara, pica Napolitana, pesto i tiramisu.

VIDEO: Mladić uz pomoć hrane stvara muziku

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti