Najjednostavniji recept za grčki pita hleb koji se jede uz suvlaki

 ≫ 
  • 0

Sastojci za pitice:

160 ml mleka na sobnoj temperaturi

80 ml vode na sobnoj temperaturi

1 kašičica šećera

2 kašičice kvasca

320 gr tvrdog brašna

1 i po kašičica soli

1 kašičica timijana

1 supena kašika maslinovog ulja

biber

Priprema:

U jednu činiju umešajte mleko, vodu, šećer i kvasac dok se ne sjedine.

Dodajte brašno, so i timijan.

Mešajte dok smesa ne počne da se lepi za vaše prste.

Prebacite test u drugu, uljem podmazanu činiju i prekrijte krpom da se testo nadigne. Testo će se kroz 30 minuta do sat i po udvostručniti.

Isecite testo na šest jednakih komada, pa onda svaki komad oklagijom razvijte u kružni oblik.

Ostavite maslinovo ulje da se greje u tiganju, ali ne najjačoj vatri.

Pošto se tiganj zagreje, postavite jednu pitu i pecite je nekoliko minuta, baš poput palačinke (sa obe strane).

Naslažite ih jednu na drugu (6 pita) i isecite na četiri dela.

Posolite, pobiberite i dodajte još malo timijana.

Pripremite željeni sos u koji ćete da umačete, a mi vam predlažemo tzatziki.

Prijatno!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti