Napravite originalnu grčku pitu sa tikvicama koja je toliko ukusna da ćete polizati prste
Sastojci za recept:
kilogram tikvica
so
biber
malo mente
2 kašike bosiljka
400 grama feta sira
sok od jednog limuna
100 ml maslinovog ulja
200 gr grčkog jogurta
300 grama brašna
1 prašak za pecivo
20 grama kukurnog brašna (za pleh)
2 kašike maslinovog ulja (na kraju)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Očistite tikvice i izrendajte ih.
Dodajte so i promešajte ih rukama tako što ćete istisnuti svu vlagu iz njih i procediti. Odložite ih na 20 minuta.
Fino iseckajte mentu i bosiljak i dodajte ih u posudu sa tikvicama.
Dodajte jaja, polovinu feta sira koji ćete rukom izmrviti, koru limuna, so, biber, maslinovo ulje, jogurt i pomešajte.
Dodajte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Namastite pleh veličine 30x40 cm i pospite kukuruzno brašno i so.
Ostatak feta sira dodajte po površini smese (izmrvljen), dodajte 2 kašike maslinovog ulja i pecite 40 minuta.
Prijatno!
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
w
Tako se pravi i Bosni pita
Podelite komentar