Napravite originalnu grčku pitu sa tikvicama koja je toliko ukusna da ćete polizati prste

 ≫ 
  • 2

Sastojci za recept:

kilogram tikvica

so

biber

malo mente

2 kašike bosiljka

400 grama feta sira

sok od jednog limuna

100 ml maslinovog ulja

200 gr grčkog jogurta

300 grama brašna

1 prašak za pecivo

20 grama kukurnog brašna (za pleh)

2 kašike maslinovog ulja (na kraju)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Očistite tikvice i izrendajte ih.

Dodajte so i promešajte ih rukama tako što ćete istisnuti svu vlagu iz njih i procediti. Odložite ih na 20 minuta.

Fino iseckajte mentu i bosiljak i dodajte ih u posudu sa tikvicama.

Dodajte jaja, polovinu feta sira koji ćete rukom izmrviti, koru limuna, so, biber, maslinovo ulje, jogurt i pomešajte.

Dodajte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Namastite pleh veličine 30x40 cm i pospite kukuruzno brašno i so.

Ostatak feta sira dodajte po površini smese (izmrvljen), dodajte 2 kašike maslinovog ulja i pecite 40 minuta.

Prijatno!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • w

    24. jun 2019. | 19:19

    Tako se pravi i Bosni pita

    Podelite komentar