• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gurmanska prasetina zalivena pivom po receptu Marka Živića

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glumac je majstor za gurmansku prasetinu, a evo u čemu je tajna savršenog pečenja

  • 4
Marko Živić, kuhinja, recept, Praseće pečenje, Prasetina Foto: Profimedia, Marko Jovanović

Glumac Marko Živić koji briljira u ulozi kriminalca Vasilija Trnavca u jednoj od najpopularnijih domaćih serija "Senke nad Balkanom", a čije se emitovanje druge sezone iščekuje s nestrpljenjem, ljubitelj je tradicionalnih sprskih đakonija.

I mada danas češće ruča po kafanama, rado se seća studentskih žurki i prvih kulinarskih poduhvata.

Da je talenat za kuhinju, pokazao je na proslavi jedne Nove godine kada je napravio savršeno praseće pečenje. Tajna je, po njegovim rečima, u strpljenju u velikim količinama piva kojim se meso zaliva...

mlada prasetina Foto-ilustracija: pixabay.com

Praseće pečenje zaliveno pivom

Namirnice:

- 1/2 praseta (7-8 kg), 

- so, 

- mast, 

- pivo

Priprema: Posoliti očišćeno prase spolja i iznutra, ostaviti neko vreme da upije so. Rernu zagrejati na najjaču temperaturu. Prase premazati mašću i odozgo ga politi malo vodom. Staviti da se peče. S vremena na vreme, preliti vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu) i pivom naizmenično. Kad lepo porumeni i uhvati se korica s gornje strane, okrenuti ga na drugu stranu. Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa (u proseku, peče se 3 do 4 sata).

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dusan

    1. oktobar 2019. | 23:29

    Papak

    Podelite komentar

  • Dejan

    1. oktobar 2019. | 17:29

    Nauci ga njegov tata Sveta, legenda

    Podelite komentar

  • Lord

    5. oktobar 2019. | 16:48

    Ja nikad ne okrecem prase...!?!

    Podelite komentar