Gurmanska prasetina zalivena pivom po receptu Marka Živića
Glumac Marko Živić koji briljira u ulozi kriminalca Vasilija Trnavca u jednoj od najpopularnijih domaćih serija "Senke nad Balkanom", a čije se emitovanje druge sezone iščekuje s nestrpljenjem, ljubitelj je tradicionalnih sprskih đakonija.
I mada danas češće ruča po kafanama, rado se seća studentskih žurki i prvih kulinarskih poduhvata.
Da je talenat za kuhinju, pokazao je na proslavi jedne Nove godine kada je napravio savršeno praseće pečenje. Tajna je, po njegovim rečima, u strpljenju u velikim količinama piva kojim se meso zaliva...
Praseće pečenje zaliveno pivom
Namirnice:
- 1/2 praseta (7-8 kg),
- so,
- mast,
- pivo
Priprema: Posoliti očišćeno prase spolja i iznutra, ostaviti neko vreme da upije so. Rernu zagrejati na najjaču temperaturu. Prase premazati mašću i odozgo ga politi malo vodom. Staviti da se peče. S vremena na vreme, preliti vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu) i pivom naizmenično. Kad lepo porumeni i uhvati se korica s gornje strane, okrenuti ga na drugu stranu. Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa (u proseku, peče se 3 do 4 sata).
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dusan
Papak
Podelite komentar
Dejan
Nauci ga njegov tata Sveta, legenda
Podelite komentar
Lord
Ja nikad ne okrecem prase...!?!
Podelite komentar