Krem supa sa Hilandara koja leči: Još jedan recept koji je vekovima čuvan unutar zidina manastira

  • 7

Nakon jučerašnjeg recepta za lososa sa pomorandžom koji je vekovima čuvan u najstrožoj tajnosti, danas vam ekskluzivno otkrivamo još jedan tradicionalni recept iz Hilandara.

U pitanju je krem supa koja se priprema i za monahe, i za goste i obično se jede u manastirskoj trpezariji odmah nakon službe.

Sastojci:

Malo luka

1 šargarepa

1 tikvica

1 krompir rompir

Priprema:

Prvo propržite luk i šargarepu na maslinovom ulju, pa dodajte tikvicu da se malo proprži.

Prelijte povrće vodom.

Dodajte krompir i ostavite malo da se krčka dok se svi sastojci ne skuvaju ranomerno.

Posle toga sve izblendajte dok ne dobijete gušću i kremastu teksturu.

Ako želite da obogatite ukus, dodajte malo kokosovog mleka i neutralne pavlake za kuvanje, te posolite i pobiberite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Erak

    13. oktobar 2019. | 12:29

    Kod mene u dućanu nema tog krompira rompira, je l' može običan krompir?

    Podelite komentar

  • Laki

    13. oktobar 2019. | 12:35

    A kako su blendali stotinama godina?

    Podelite komentar

  • Miki

    13. oktobar 2019. | 12:41

    Hahahaha krompir rompir

    Podelite komentar