Ledene kocke koje volimo od detinjstva: Evo kako da ih napravite brzo i bez mnogo muke

 ≫ 
  • 2

Ledene kocke predstavljaju desert koji volimo od detinjstva i koji retko odbijamo da probamo. Sastoje se iz sočne čokoladne kore i ukusnog belog mlečnog krema, prelivenog čokoladom.

Evo kako da ih pripremite...

Sastojci:

Kora:

5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1.5 kašika kakaa

Sirup:

250 gr šećera, 350 ml vode

Fil:

500 ml mleka + 100 ml mleka da se razmuti brašno i šećer, 9 kašika šećera, 9 kašika brašna, 250 gr margarina ili putera, 3 kesice vanilin šećera

Preliv:

100 gr mlečne čokolade, 3 kašike suncokretovog ulja

Ledene kocke Printksrin: Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Priprema:

Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, dodati 1.5 kašiku kakaa. Sve to sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni Celzijusa 20 minuta. Pečeni kolač preliti sirupom od 350 ml vode i 250 gr šećera, koji je prokuvan i ohlađen.

500 ml mleka kuvati sa 3 kašike šećera, a posebno u 100 ml mleka rastopiti 6 kašika šećera i 6 kašika brašna. Tu masu sipati u proključano mleko i kuvati dva-tri minuta.

Umutiti 250 gr margarina sa 3 vanilin šećera, pa izmešati sa prohlađenim kremom. Dobijeni krem preliti preko pečenog kolača.

100 gr mlečne čokolade rastopiti sa 3 kašike suncokretovog ulja i preliti preko fila.

Pleh staviti u frižider da se ohladi. Ohlađen kolač seći na kocke.

U ohlađen kolač možete dodati i sezonsko voće ako želite: jagode, maline, višnje itd.

(Telegraf.rs/Dobrakuhinja.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ona

    14. novembar 2019. | 19:59

    Ja fil kuvam sa pudingom sa ukusom slatke pavlake i umucenim maslacem.

    Podelite komentar

  • Jeca

    11. novembar 2019. | 00:31

    U fil obavezno narendanu koru limuna...

    Podelite komentar