Ostale su vam makarone u frižideru? Nemojte ih bacati, napravite jednu od najukusnijih grčkih pita
Sastojci za makaronopitu:
8 kora za gibanicu
300 gr makarona (pene)
200 gr dimljenog kačkavalja isečenog na kockice
120 gr izmrvljene fete
4 umućena jaja
3 supene kašike istopljenog maslaca
1/3 kafene šoljice maslinovog ulja
1 umućeno jaje za premazivanje kora
pola šolje mleka
Priprema:
Skuvajte makarone dok maksimalno ne omekšaju i procedite ih. Umesto da ih operete hladnom vodom, stavite ih samo u jednu činiju, dodajte istopljeni maslac i dobro umešajte.
Umutite jaja i zajedno sa oba sira dodajte u makarone.
Ko voli po želi u smesu može dodati i šunku isečenu na komadiće.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Nauljite (srednji) pleh, pa postavite jednu koru tako da vidi preko ivica. Dodajte malo maslinovog ulja i dodajte još dve kore (svaku nauljiti blago).
Istresite pola smese, pa dodajte još dve kore odzgo (ne zaobravite ulje) da vire preko ivica, pa dodajte ostatak smese.
Na kraju sve pokrijte sa još dve kore, a ako se višak kore preko ivica osušio navlažite ga malo vodom i "ušuškajte" pitu.
Pre nego što je ubacite u pleh, prvo je isecite na komade, a onda pomešajte mleko i 1 jaje i premažite je.
Pecite je u rerni 40 minuta dok ne dobije žućkasto-zlatnu boju.
Prijatno!
Video: Crni luk i krem: Recept za odvratnu podvalu jedne majke
(T.T./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
FANTOM
Meni ne može da se desi da nisam u stanju da pojedem kuvane makarone . Kako bre da ih ne pojedem kad u njih stavim feta sir, seckanu stešnjenu šunku, malo slaninice pa milerama a zatim to sve pomešan sa 4 izmućena jajeta i zapečem u rerni. Aman bre prste da poližeš, ostavite se improvizacija za pite jer pite mogu biti slane ( sir, krompir i zelje a burek je samo od mesa) ili slatke ( jabuka, višnja i tako dalje) . Ljudi ,od ovoga sam ogladneo, idem da izjedem punjene paprike sa pavlakom. Prijatno mi bilo, a vama?!
Podelite komentar
dr Daniele Ganser
Opasno je za naš organizam da podgrejavamo testeninu, pečurke, seler, jaja, krompir, picu itd. Ako želite zdravU ishranu onda gore navedene stvari nikad nesmete opet da ih podgrijavate, kuvate itd
Podelite komentar