Bake su nam ih pravile za doručak: Evo kako da napravite mekike na jednostavan i brz način

  • 1

Mekike se mogu jesti bez ikakvog dodatka, a uz njih se može dodati i kiselo mleko, šunka, pršuta, sir, orasi, šećer, med, puter, džem, šta god vam je drago.

Sastojci:

- 500 grama belog brašna

- jedna kesica suvog kvasca

- kašičica soli

- jedno jaje (ako postite, može i bez jaja)

- 4 decilitara mlake vode (ili mešavina mleka i vode)

Priprema:

U činiji pomešati brašno, so i kvasac, pa uz stalno mešanje testa varjačom umesiti meko testo. Oko desetak minuta mešajte ga varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.

Ostavite testo u činiji prekrivenoj krpom na toplom da nadođe oko 30-ak minuta, međutim kad prođe prvih 10 minuta još jednom izmešajte testo, pa ga opet ostavite da nadođe do vrha posude.

Zagrejte dobro ulje u dubljoj šerpi. Što manje mekika pržite odjednom u šerpi, bolje će ispasti - imajte to na umu. Kada se ulje zagreje, pržite ih na srednjoj temperaturi.

Zahvatite testo, malo ga razvucite i spuštajte u ulje - pržite po tri minuta sa obe strane.

Odlažite ih na salvetu kako bi upile višak masnoće.

Služite ih slatke ili slane po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kalimera

    24. novembar 2019. | 10:05

    Uh,rado ih pravim i rado jedem. Moja baka ih je pravila bez jaja i uvaljane u obican secer ne prah. Tako ih i ja pravim. Stvar ukusa i sa svim nabrojanim bice super.

    Podelite komentar