
Beograđani, ovo nije torta za vas: Evo zašto je provincijska torta jedna od najlepših u Srbiji
Tradicionalni recept za provincijsku tortu:
Čvrsto ulupati sneg od 10 belanaca. Zatim dodati 210 grama šećera i masu pažljivo izmešati. Sad staviti 210 grama obarenih, oljštenih i samlevenih badema. Dobijenu masu peći u 2 dela. Zatim tortu ostaviti da se ohladi.
Nadev napravite od 210gr maslaca sa 210 grama sitnog šećera - penasto izmešati, dodati 1/8 litra ulupane slatke pavlake i 210 grama obarenih, oljutešnih, proprženih i samlevenih badema i 1 vanilin šećer.
Nadev ostaviti na hladno mesto da se stegne, a zatim njime premazivati tortu.
Istim kremom premazati tortu odozgo i sa strane, pa opet posuti samlevenim bademima.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jaca
Kome je ovo lepo..
Podelite komentar