![žuta supa žuta supa](https://xdn.tf.rs/2019/12/17/zuta-supa-670x447.jpg)
Žuta supa sa rezancima i poširanim jajima: Vaša doza vitamina u borbi protiv gripa
Neverovatno zdrava, ali i bogata tzv. žuta supa je definitivno nešto što bi trebalo da konzumirate ove zime. Evo i kako se pravi:
Sastojci za 4 osobe:
400gr pilećeg filea isečenog na kockice
1 šargarepa izrezana na kockice
1 praziluk u kolutovima
1 luk iseckan na sitne kockice
1 češnjak belog luka
1 kašika svežeg timijana
100 grama rezanaca
1,5 litra vode sa kocke pileće supe
4 jaja
Sok od 2 limuna
130ml limuna
1 supena kašika sirćeta
1 šolja belog vina
So biber
Priprema:
Sipajte malo vode, maslinovo ulje, piletinu i povrće u šerpu i kuvajte.
Dodajte vino, kockice za supu i kuvajte još 13 do 15 minuta.
U drugu šerpu sa vrelom vodom (kuvajte na slabijoj vatri) dodajte sirće i so, pa lagano razbijajte jedno po jedno jaje. Pre nego što razbijete jaje kašikom ili varjačom promešajte vodu, tako da se u sredini napravi vrtlog. Razbijte jaje i sipajte ga direktno u vrtlog. Kašikom sprečite belance da se odvoji od žumanceta, ali vodite računa da se jaje ne rasturi. Nakon nekoliko minuta (2-3), kada vidite da se belance dovoljno skuvalo, izvadite jaje iz vode.
U supu dodajte majčinu dušicu i limunov sok.
Poslužite supu i dodajte jaje, so i biber i u sredini, pa prelijte maslinovim uljem. Možete dodati i malo krutona po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.