Što se duže krčka, biće ukusnije: praznični recept koji će vas proslaviti i opravdati sva očekivanja

Domaćini se spremaju danima unapred, počevši od planiranja jela, kupovine namirnica, pomalo uz dozu opterećenja da li će sve stići, da li će biti dovoljno hrane za sve i da li će nadmašiti svoja prethodna kuvanja. Sarma kao jelo kojem se svi cele godine radujemo, neizostavan je deo menija, kako mrsnog tako i posnog. Pregršt je recepata i trikova kako da vaša bude ona koju će svi pamtiti, a mi vam donosimo još nekoliko saveta kako da uz pomoć tehnologije jelo bude ukusnije, a vaša organizacija i priprema opuštenija.
Od sastojaka vam je potrebno: glavica kiselog kupusa, juneće mleveno meso, pirinač, crni i beli luk, dimljena slanina, suva rebra, so, biber i ostali začini.

Najbitnije je nabaviti dobar kiseli kupus i rebarca, pa nemojte da vas mrzi da proverite na par mesta pre nego što sve i kupite. Sada kada imate sve potrebne sastojke, treba se dobro i organizovati, kako biste situaciju držali pod kontrolom. Za početak, smestite sve lepo u frižider, kako bi sastojci ostali isti kao kada ste ih i kupili, a sa ugradnim SamsungTwin Cooling Plus™ frižiderom, više nećete morati da brinete o svežini, aromi i teksturi hrane. Njegov revolucionarni sistem hlađenja u potpunosti optimizuje temperaturu i vlažnost, a i sprečava gomilanje leda. Takođe, svi znamo koliko je užasno kada u vreme praznika imate frižider prepun različite hrane, čiji se mirisi izmešaju, pa ponekad imate utisak da jedete tortu sa ukusom sarme. Srećom, Twin Cooling Plus™ sistem određene odeljke hladi odvojeno i tako hrana zadržava svoj originalni ukus.

Spremni da počnete sa kuvanjem? Uključite šporet i u tiganju na masti propržite crni i beli luk, pa dodajte meso i začine. Dinstajte taman toliko dok meso ne promeni boju, a onda dodajte dve kafene šoljice očišćenog i opranog pirinča. A sada, pritisnite Keep Warm dugme na vašoj Virtual Flame indukcionoj ploči, koje omogućava da hrana ostane savršeno topla, a da se ne prekuva. Uz ovu specijalnu grejnu ploču iz Samsung asortimana ugradnih kuhinjskih aparata, multitasking u kuhinji lakši je nego ikad. Zahvaljujući velikoj otvorenoj površini -Wide Flex Zone, pripremaćete po nekoliko jela istovremeno, koristeći šerpe i tiganje različitih oblika i veličina.
Dok se meso ravnomerno podgreva, pripremite listove kiselog kupusa. Ostavite glavicu da se ocedi, a onda pažljivo odvajajte listove. Potom odstranite zadebljale delove i svaki list properite hladnom vodom kako vam sarma ne bi bila prekisela.
Sledi umotavanje, koje mnogima deluje kao naučna fantastika. Očišćen i opran list kupusa se stavi na dlan, a onda i jedna kašika nadeva. Počnite da rolate i čim je nadev pokriven, savijajte krajeve ka unutra i nastavite sa motanjem.
Slaganje sarmi takođe je pravo umeće. Na dno, po mogućstvu, poveće glinene posude stavite nekoliko listova neiskorišćenog kiselog kupusa, a onda i isečenu slaninicu. Preko toga idu sarme –ređajte ih prvo po ivicama posude u krug, a onda između, dok se ne pokrije čitavo dno. Između njih ušuškajte komade suvih rebara, a potom nalijte hladnom vodom i ubacite u Dual Cook Flex rernu. Zahvaljujući njenom kapacitetu od čak 75 litara, možete pripremati više različitih jela istovremeno, kao i velike količine hrane (sarme) za porodična okupljanja. Takođe, nova Samsung Dual Cook tehnologijapruža potpunu fleksibilnost, budući da se gornja i donja zona rerne mogu koristiti nezavisno, sa različitim temperaturama i vremenom pečenja. A kako bi vaše sarme imale izvrsnu hrskavu koricu, a unutra ostale meke i sočne, tu je Gourmet Vapour tehnologija, koja optimizuje ukus i teksturu hrane, okružujući je vodenom parom koja brzo i ravnomerno prenosi toplotu i vlagu.
Sarme ostavite da se krčkaju koliko god vam je volja - ništa im neće biti. Nepisano pravilo kaže da će čak biti ukusnije i sočnije, što se duže kuvaju i podgrevaju.
Prijatno!
(Telegraf.rs/PR)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.